• 12 huhtikuun, 2023

Kolme miestä tuomittiin vuosien vankeuteen alle 16-vuotiaan tytön joukkoraiskauksesta Oulussa


Törkeät lapsenraiskaukset tapahtuivat Oulussa marraskuussa 2021. Lisäksi yhden tuomitun katsottiin olleen muulloinkin useita kertoja sukupuoliyhteydessä alaikäisen uhrin kanssa.

Rovaniemen hovioikeuden tunnuslaatta kiviseinässä.

Rovaniemen hovioikeus piti ennallaan Oulun käräjäoikeuden tuomitsemat vankeusrangaistukset alaikäisen tytön joukkoraiskauksesta. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen hovioikeus on vahvistanut kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen vankeustuomiot, jotka Oulun käräjäoikeus antoi viime heinäkuussa. Törkeästä lapsen raiskauksesta tuomitut miehet olivat valittaneet tuomioistaan hovioikeuteen. Uhri puolestaan haki hovioikeudesta korotusta vahingonkorvauksiin, joita osin korotettiinkin.

Käräjäoikeus julkisti viime vuoden tuomionsa yhteydessä myös julkisen selosteen, jonka mukaan joukkoraiskaus tehtiin Oulussa 19. päivä marraskuuta 2021.

Miehet olivat käyttäneet hyväkseen alle 16-vuotiaan päihtymisestä johtunutta avutonta tilaa ja olleet peräkkäin suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa.

Tekopaikka oli yhden tuomitun asunto, jossa miehet olivat samassa huoneessa ja myös seurasivat toistensa tekoja. Lisäksi tekoaikaan 24-vuotias Abdulrahman Bashin oli ollut uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä myös seuraavana päivänä. Hänet tuomittiin kuuden ja puolen vuoden vankeuteen.

Pisimmän seitsemän vuoden vankeustuomion saanut Osamah Ibrahim Habeeb AI Yasar oli tekojen aikaan 30-vuotias. Hänen tuomioonsa vaikutti myös useat törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt syyskuun 2021 ja helmikuun 2022 välisenä aikana. Hän oli houkutellut ja suostutellut uhrin sukupuoliyhteyksiin antamalla tälle rahaa ja marihuanaa, minkä takia hänet tuomittiin myös seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Muita tuomioon johtaneita tekoja hänen osaltaan olivat törkeä huumausainerikos ja pahoinpitely.

Kolmas tuomittu on vuonna 1997 syntynyt Othman Ghadif Khalafm, joka tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Törkeässä lapsenraiskauksessa tekijä syyllistyy törkeään raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Lisäksi miehet tuomittiin maksamaan korvauksia uhrille. Rovaniemen hovioikeus antoi tuomionsa viime viikolla, ja se ei vielä ole lainvoimainen. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *