• 12 toukokuun, 2023

”Katsoin taululle, että nyt alkaa olla vähän kiire”Grankulla IFK voitti Dickenin käsipallon naisten SM-finaaleissa voitoin 3–1.

Grankulla IFK voitti naisten käsipallon Suomen mestaruuden 14 vuoden tauon jälkeen. GrIFK voitti puolustavan mestarin Dickenin neljännessä finaalissa 23–22 ja vei mestaruuden voitoin 3–1. GrIFK oli voittanut edellisen mestaruutensa siis vuonna 2009.

Dicken johti ottelua parhaimmillaan seitsemällä maalilla, mutta GrIFK kiri lopussa ohi. Johanna Hilli heitti ratkaisevassa finaalissa 11 maalia. Mestaruus oli Hillille pitkän uran ensimmäinen ja se varmistui kotikentällä.

– Ihan hullu fiilis. En tiedä olenko ymmärtänyt tätä vielä, ehkä huomenna, Hilli sanoi.

– Löysimme jostain uuden tason peliimme, kun Dicken johti aika monella maalilla. Silloin pitää johtaa, kun on pelattu 60 minuuttia.

Sandra Laitinen teki kolme tärkeää maalia, kun GrIFK otti eroa kiinni.

– Kaikki maalit olivat tosi tärkeitä, kun pääsimme kiinni ja ohi. Katsoin taululle, että nyt alkaa olla vähän kiire, pitää laittaa pallot maaliin.

Laitinen antoi kehuja Hillille.

– Hän on aivan mahtava johtaja. Johanna oli ensimmäinen valmentajani, kun olin 10-vuotias. Siitä lähtien hän on ollut yksi esikuvistani ja nykyään yksi parhaista ystävistäni.

Dicken on hallinnut viime vuosina naisten käsipalloa. Se voitti mestaruudet vuosina 2015–18 sekä 2021 ja 2022.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *