• 5 huhtikuun, 2023

Karhubasketin eurotaival päättyi – ”Paremmalla hyökkäyspelillä olisi pystytty kamppailemaan tämän sarjan voitosta”


Kauhajoen Karhubasketin hieno taival koripallon miesten FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkoiltana.

Janne Koskimies valmentaa Kauhajoen Karhu Basketia.

Janne Koskimies valmentaa Kauhajoen Karhubasketia. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Kauhajoen Karhubasketin hienosti edennyt taival koripallon miesten FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkoiltana, kun välierän toisessa osaottelussa puolalaisjoukkue Anwil Wloclawek oli vahvempi lukemin 67–63. Anwil eteni Europe Cupin finaaliin 23 pisteen marginaalilla, yhteistuloksella 157–134.

Avausosan Puolassa 19 pisteellä hävinnyt Karhubasket oli avauspuoliajalla parhaimmillaan kuuden pisteen johdossa, mutta sen lähemmäs ei kiri ottelussa kantanut. Toisella puoliajalla Anwil oli sitten liian vahva, ja Kauhajoen unelma eurokilpailun finaalipaikasta karisi.

– Paremmalla hyökkäyspelillä olisi pystytty tänään kamppailemaan tämän sarjan voitosta. Emme pystyneet puolen kentän hyökkäyksessä luomaan oikein mitään – aina oli fyysisen vastustajan kädet välissä, kun yritimme pelata palloa sisään, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi pelin jälkeen VeikkausTV:llä.

Kauhajoen parhaimmistoa olivat Dikembe Dixson, joka viimeisteli 16 pistettä. Kaksinumeroisille kotijoukkueesta ylsivät lisäksi Severi Kaukiainen (12p) sekä Cameron Jones (10p). Puolalaisten parasta esitti jälleen Phillip Greene, joka viimeisteli 17 pistettä.

Finaalipaikan luisumisesta huolimatta Kauhajoen eurotaival oli upea. Kauhajoki voitti FIBA Europe Cupin alkulohkonsa saldolla viisi voittoa ja yksi tappio. Jatkolohkossa pelit sujuivat samalla kaavalla, joten kauhajokisten lohkovaiheen saldo oli upea 10 voittoa ja kaksi tappiota.

Puolivälierissä joukkue kaatoi kahdesti portugalilaisen FC Porton. Vaikka joukkue hävisi kahdesti Anwil Wloclawekille välierässä, joukkueen saldo koko eurokilpailussa oli upeat 12 voittoa ja neljä tappiota. Kauhajoen välieräpaikka oli historiallinen, kun se ylsi toisena suomalaisjoukkueena eurokilpailussa neljän parhaan joukkoon.

– Menestyimme samoilla asioilla kuin Korisliigassa viime kaudella. Tämä kausi tässä kilpailussa kertoi siitä, että meidän pelisysteemimme on siirrettävissä korkeamme tasolle kovia joukkueita vastaan. Kaikkinensa tämä oli upea kokemus pelaajille, valmentajille ja seuralle, Koskimies niputti kauden euroesityksiä.

Lähde: KoripalloliittoSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *