• 6 toukokuun, 2023

Kaksi maalia Ilveksen verkkoon iskenyt HJK:n teinitähti odottaa jo hallitsevan mestarin kohtaamista: ”Siihen tähdätään”

HJK voitti Kansallisessa liigassa Ilveksen 4–0. Ensimmäistä kauttaan sarjassa pelaava Lotta Lindström on tehnyt jo kolme maalia alkukauden aikana.

HJK:n Lotta Lindström (vas.) ja Hongan Noora Hämäläinen jalkapallon Kansallisen liigan ottelussa HJK vs FC Honka Helsingissä 16. huhtikuuta 2023.

Paavo Forsberg,

Maija Kautto

HJK:n 18-vuotias Lotta Lindström iski kaksi maalia, kun helsinkiläiset päihittivät Ilveksen Kansallisen liigan ottelussa 4–0.

Lindström aloitti maalinteon 14. minuutilla, kun hän juoksi rangaistusalueelle ja laukoi Ilves-puolustajien keskeltä vasemmalla jalalla takakulmaan. Ria Karjalainen tuplasi HJK-johdon kuusi minuuttia myöhemmin. Lindström puski 3–0:aan 33. minuutilla.

Loppulukemat viimeisteli Joanna Tynnilä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin 20 minuuttia.

Lindström pelaa ensimmäistä kauttaan Kansallisessa liigassa ja on neljän ottelukierroksen jälkeen tehnyt kolme maalia.

Saavutusta voi pitää vaikuttavana, sillä Lindström pääsi harjoittelemaan pitkän tauon jälkeen jalkapalloa normaalisti vasta marraskuusta alkaen. Hyökkääjälupaus loukkasi polvensa loppuvuodesta 2021, ja joutui käymään läpi 11 kuukauden kuntoutuksen.

Lindströmin mukaan naisten pääsarjassa pelaaminen poikkeaa alemmista sarjatasoista.

– Ihan hyvin olen päässyt tempoon mukaan. Toki kaksinkamppailut ovat fyysisempiä ja tilanteet tulevat nopeammin.

Kaksinkamppailut ratkaisivat

Ilves oli selvittänyt kauden kolme aiempaa otteluaan ilman tappioita, mutta hävisi nyt selvin lukemin. Lindströmin mukaan HJK pelasi joukkueena hyvin ja pääsi pitämään palloa hyökkäyskolmanneksella aiempia otteluita enemmän.

– Kaikki onnistuivat omissa yksi vastaan yksi -tilanteissaan ja voitimme pallot hyvin. Päästiin toteuttamaan niitä asioita, joita olimme treenanneet viikolla. Maalintekoa ja murtautumista. Olimme vaarallisia koko ajan.

Ilveksen Aino Rasinen harmitteli, ettei joukkue saanut omaa peliään kulkemaan, ja HJK pääsi pyörittämään peliä.

– Olimme ehkä liian hätäisiä pallon kanssa. Kaksinkamppailuissa olimme liian keveitä. Kun saimme pallon, ei ollut tarpeeksi malttia. Pitää olla paljon parempi.

Kärkikamppailu mielessä

HJK:n edellinen mestaruus on vuodelta 2019. Kahtena edellisvuotena mestaruutta on juhlinut KuPS. Lindström kertoo, että hallitsevan mestarin kohtaaminen 21. toukokuuta on kesän kohokohtia.

– KuPS-ottelu kahden viikon päästä on se, mihin tähdätään.

KuPS voitti omassa ottelussaan kaksi punaista korttia ottaneen TPS:n 4–1, ja porskuttaa sarjan kärjessä kolmen pisteen erolla HJK:hon. Kuopiolaiset ovat voittaneet kaikki neljä otteluaan.

HPS löi sarjajumbo Oulun 5–2 ja on sarjassa kolmantena kaksi pistettä HJK:n takana. Vuoden 2020 mestari Åland United murjoi PK-35 Vantaan 6–0 ja nousi neljänneksi. Honka ja PK-35 Helsinki junnasivat 0–0-tasapelin.