• 28 toukokuun, 2023

Ryan Crouser teki kuulantyönnön maailmanennätyksen – ennätys parani 19 sentillä


Ryan Crouser on hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari. Hän paransi Los Angelesissa omissa nimissään ollutta ME:tä.

Ryan Crouser poseeraa tulos taulun edessä.

Ryan Crouser hymyili leveästi ennätystyönnön jälkeen. Kuva: Getty Images

Kuulamörssäri Ryan Crouser on tehnyt maailmanennätyksen. Yhdysvaltalainen työnsi kuulaa Los Angelesissa ennätyslukemiin 23,56. Hän on ainoa ihminen maailmassa, joka on ylittänyt 23,5 metriä. Crouserilla oli myös aiempi ennätys (23,37) nimissään.

Crouser voitti Los Angelesin kuulakilpailun selvällä erolla, sillä toiseksi tullut uusiseelantilainen Tom Walsh kirjasi tuloksen 22,12 ja kolmanneksi työntänyt yhdysvaltalainen Payton Otterdahl pukkasi 21,99.

ME:n Crouser työnsi kilpailun neljännellä kierroksella. Hän aloitti kilpailun väkevästi tuloksella 23,23 ja toisella kierroksella hän pukkasi jo tuloksen 23,31. Yhdysvaltalaisjätin kahden ensimmäisen kierroksen tulokset kuuluvat lajihistorian kuuden pisimmälle kantaneen työnnön joukkoon.

– Tässä vaiheessa kautta harjoitusmäärät ovat minulla vielä suuret. Olen harjoitellut kovilla painoilla, en ole vielä ehtinyt oikein keskittyä nopeuteen, ME-mies kuittasi NBC:n haastattelussa.

– Olen todella innoissani. Tunsin kilpailun aikana, että minulla on paljon voimaa, ja sain yhden ison kaaren.

30-vuotias ja 201-senttinen Crouser on kuulan hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Kaksinkertaisen olympiavoittajan edellinen ennätys syntyi vuonna 2021 USA:n olympiakarsinnoissa Oregonissa. Sitä ennen Randy Barnesin ME 23,12 oli voimassa 31 vuotta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *