• 22 toukokuun, 2023

Huippulentopalloilija Lauri Kerminen jatkaa Venäjällä


Suomen miesten lentopallomaajoukkueesta hyllytetty Lauri Kerminen jatkaa venäläislähteiden mukaan Moskovan Dynamossa.

Lauri Kerminen.

Lauri Kerminen oli pitkään Suomen lentopallomaajoukkueen luottopelaajia. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Venäläistä Moskovan Dynamoa edustava huippulentopalloilija Lauri Kerminen on ilmoittanut jatkavansa pelaamistaan venäläisseurassa, kertoo Venäjän lentopalloliiton volley.ru -sivusto (siirryt toiseen palveluun). Asiasta kertoo myös uutistoimisto TASS. (siirryt toiseen palveluun)

TASS oli saanut vahvistuksen uutiselle Kermisen agentilta Viktor Ivanovilta.

30-vuotias Kerminen sai viime vuonna osakseen kritiikkiä, kun hän ei lähtenyt seurasta Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun 24. päivä. Suomen lentopalloliitto hyllytti Kermisen myöhemmin maajoukkueesta.

Kerminen on pelannut Venäjällä vuodesta 2015 lähtien.

Hän kertoi toukokuussa, että oli halukas purkamaan sopimuksensa, mutta seuran ylimmät tahot ilmoittivat taloudellisista sanktioista.

– He lupasivat palata asiaan. Seuraavana päivänä sain tiedon, että voin lähteä, mutta se maksaa. Summa ei ollut aivan miljoonaa euroa, mutta kauaksikaan ei jääty, Kerminen kommentoi STT:lle.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna kertoi heinäkuussa Yle Urheilulle, että hyllyttäminen oli ainut mahdollinen ratkaisu.

– Päävalmentaja Joel Banks lähestyi meitä ja kysyi liiton linjausta. Maajoukkueen pitää keskittyä tärkeään EM-karsintaan. Liiton johtoa pyydettiin apuun ja me teimme päätöksen. Nyt joukkueen ei tarvitse murehtia liikaa tällaista asiaa.

– Olemme valmistelleet tätä asiaa yhdessä Laurin kanssa. Kyseessä on huippupelaaja, mutta millään muulla tavalla ei nyt voida toimia, Inna kommentoi tuolloin.

Kerminen on voittanut Moskovan Dynamossa mestaruuden.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *