• 25 toukokuun, 2023

Maajoukkuevalmentajan ja Johanna Matintalon yhteistyö ohi


Ville Oksanen ei jatka Johanna Matintalon henkilökohtaisena valmentajana. Myös Vilma Nissinen vaihtaa valmentajaa.

Johanna Matintalo haukottelee Planican MM-areenalla.

Johanna Matintalon ja Ville Oksasen yhteistyö on ohi. Uusi valmentaja on Yle Urheilun tietojen mukaan Ville Nousiainen. Kuva: Tomi Hänninen – Chilipictures

Hiihdon A-maajoukkue on kokoontunut Kuopioon kauden avauskokoontumiseen, jota tällä kertaa sävyttävät myös uutiset valmentajarintamalta.

Aiemmin naisten maajoukkueen vastuuvalmentajana toiminut Ville Oksanen ei enää jatka Johanna Matintalon henkilökohtaisena valmentajana. Kaksikon yhteistyö alkoi jo vuonna 2016.

Kuopiosta tavoitettu Oksanen vahvisti asian Yle Urheilulle.

– Yhteistyö on ollut pitkä, ja paljon hyvää on saatu aikaan. Taustalla ei ole välirikkoa tai sen tapaisia asioita, Oksanen totesi.

Yle Urheilun tietojen mukaan aloite yhteistyön päättämiseen olisi tullut nimenomaan yhä maajoukkuevalmennuksessa jatkavalta Oksaselta.

Matintalo asuu Rovaniemellä, mutta Oksanen on muuttanut Rovaniemeltä Helsinkiin. Oksanen jatkaa edelleen Matintalon avopuolison, sprinttimaajoukkueeseen kuuluvan Lauri Vuorisen valmentamista.

– Siihen ei ole tulossa muutoksia, Laurin kanssa työ jatkuu.

Matintalo on kuulunut Suomen arvokisakokoonpanoihin Lahdesta vuoden 2017 MM-kisoista saakka. Hän kuului Suomen pronssia saavuttaneeseen 4×5 kilometrin viestijoukkueeseen Oberstdorfin MM-kisoissa 2021.

Maailmancupin henkilökohtaisissa sprinteissä Suomen eliittiin myös keskimatkojen juoksussa kuulunut Matintalo on ollut palkintopallilla kahdesti. Planican MM-kisat viime talvena olivat hänelle lupaavan alkukauden jälkeen suuri pettymys.

Matintalon ura on Yle Urheilun tietojen mukaan jatkumassa takavuosien MM-mitalistin, Yle Urheilun hiihtoasiantuntijana työskentelevän Ville Nousiaisen ohjauksessa.

Muista Suomen eliittihiihtäjistä Vilma Nissisen ja Mikko Virtasen yhteistyö on ohi. Vantaalle muuttaneen Nissisen harjoitusohjelmat kirjoittaa jatkossa kokenut, takavuosina mm. Virpi Sarasvuota ja Aino-Kaisa Saarista vamentanut Jarmo Riski.

Juttua muokattu 25.5. klo 11.02: Korjattu Ville Oksasen asuinpaikaksi Helsinki.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *