• 1 maaliskuun, 2023

Kahdesti koronan sairastunut norjalainen on hallinnut MM-kisoissa – asiantuntija pitää norjalaisten dominointia järkyttävänäSimen Hegstad Krüger on Planican MM-kisoissa ollut hihtokuningas yhdessä Johannes Hösflot Kläbon kanssa. Keskiviikkona Norjalta nähtiin peräti neloisvoitto, eikä vitoisvoitto ollut kaukana.

Simen Hegstad Krüger voitti MM-kultaa, William Poromaa rikkoi norjalaisrintaman.

Roope Visuri,

Laura Arffman,

Petra Manner

Norjan Simen Hegstad Krüger otti Planican MM-kisoissa ja toisen kultamitalinsa, kun hän oli ykkönen keskiviikkona vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa. Krüger voitti Harald Östberg Amundsenin 5,3 sekunnilla.

Krüger oli pitkään selvässä johdossa. Lopussa Amundsen oli kiriä yli 10 sekunnin eroa kiinni, mutta Krüger piti pintansa.

29-vuotiaan norjalaisen mukaan voittotaisto meni liian tiukaksi.

– Olin väsynyt lopussa. Tiesin, että hyökkäsin liikaa keskellä kisaa. Se maksoi vähän lopussa. Onneksi minulla oli tarpeeksi iso johto, Krüger kuvaili Yle Urheilulle.

Perjantaina Krüger oli jo voittanut 12,2 sekunnin turvin yhdistelmäkisan ennen Johannes Hösflot Kläboa.

Krüger ja Kläbo ovat nyt kahden MM-kultamitalin miehet Planicassa. Norjalaisen tarina Planican toiseksi hiihtokuninkaaksi on mielenkiintoinen. Hän sai viime kaudella koronan juuri ennen Pekingin olympialaisia.

Krüger kuitenkin ehti vielä kisoihin. Hän nappasi pronssia 50 kilometrin kilpailusta vapaalla hiihtotavalla. Planicassa on tullut uran kaksi ensimmäistä maailmanmestaruutta, mutta valmistautuminen ei ollut taaskaan paras mahdollinen.

Krüger sairastui koronaan vuodenvaihteessa hiihdetyn Tour de Ski -kiertueen jälkeen.

– Ei se ollut ihanteellista, mutta minulla oli kuitenkin tarpeeksi aikaa palautua. Korona ei ole enää vaikuttanut, Krüger kertoi.

Katso Simen Hegstad Krügerin voittohaastattelu!

Norjalaisten ylivoima epäkiitollinen tilanne

Norja otti päivän kilpailussa peräti neloisvoiton. Hans Christer Holund oli kolmas. Johannes Hösflot Kläbo jätettiin mitalien ulkopuolelle neljännellä sijallaan. Viitoisvoittokaan ei ollut kaukana. William Poromaa esti kuitenkin sen sijoittumalla Kläbon ja Sjur Röthen väliin.

Norjan miehet ovat vieneet nimiinsä toistaiseksi kaikki neljä matkaa Planicassa.

– Totta kai haluamme tehdä parhaamme. Olen todella ylpeä joukkueestamme. Olemme tehneet kovia treenejä ja puskeneet toisiamme eteenpäin Holundin ja Amundsenin kanssa. Nyt kamppailemme samalla lailla kauden isoimmassa tapahtumassa ja olimme palkintokorokkeella, Krüger kehaisi.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila otti Urheilustudiossa vahvasti kantaa norjalaisten ylivoimaan.

– Se on aivan järkyttävää. Toisaalta he itsekin tietävät, ettei se ole välttämättä täydellinen tilanne lajin kannalta. Mutta huippu-urheiluun kuuluu se, että jokainen päivä kaikki yrittävät kaiken mahdollisen, jotta olisivat mahdollisimman hyviä. Se on heillekin jollain tapaa epäkiitollinen tilanne.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *