• 3 elokuun, 2023

Jarmo Riski palaa Suomen hiihtomaajoukkueeseen – joutui elinikäiseen toimitsijakieltoon Lahden dopingskandaalin takia


Suomen hiihtoliitto on nimennyt Jarmo Riskin maastohiihdon lajikoordinaattoriksi.

Hiihtovalmentaja Jarmo Riski kuvattuna hiihdon maailmancupin avauksessa Rukalla, Kuusamossa 24. marraskuuta 2017.

Hiihtovalmentaja Jarmo Riski kuvattuna hiihdon maailmancupin avauksessa Rukalla marraskuussa 2017. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen hiihtomaajoukkueen entinen valmentaja Jarmo Riski palaa maajoukkueeseen yli 20 vuoden tauon jälkeen. Kokenut Riski toimi maajoukkuevalmentajana vuosina 1998–2001.

Hän oli maajoukkuevalmennuksessa vuoden 2001 Lahden dopingskandaalin aikaan, minkä jälkeen hänet irtisanottiin. Riski sai sekä Suomen kansalliselta että Kansainväliseltä hiihtoliitolta elinikäisen toimitsijakiellon, joista hän on sittemmin vapautunut.

Riskillä on ollut useita nimekkäitä henkilökohtaisia valmennettavia, kuten Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Sarasvuo. Hän lopetti valmennushommat vuonna 2010, mutta palasi myöhemmin antamaan valmennusapua muun muassa olympiavoittaja Sami Jauhojärvelle.

Muun muassa Ilta-Sanomat kertoi kesäkuussa, että Riski on maajoukkueesta pudonneiden suomalaishiihtäjien perustaman uuden yksittäisen maastohiihtotallin päävalmentaja.

Kyseessä on ensimmäinen suomalainen yksityinen maastohiihtotalli, jonka urheilijoista Juuso Haarala, Markus Vuorela ja Verneri Suhonen kuuluivat viime kaudella A-maajoukkueeseen. Muut tallin hiihtäjät ovat Vilma Nissinen, Lauri Lepistö, Rebecca Ehrnrooth, Rebecca Immonen, Väinö Kotro, Wiljam Mattila ja Elsa Torvinen.

Hiihtoliitto on nimennyt Riskin nyt maastohiihdon lajikoordinaattoriksi.

– Olen erityisen iloinen saadessamme Jarmo Riskin osaamisen, kokemuksen ja näkemyksellisyyden mukaan maastohiihdon kehitystyöhön. Tulevaisuutta ei voi kuitenkaan tehdä yksin, vaan se vaatii lajien välistä yhteistyötä ja lajien sisällä yhdessä tekemistä, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kommentoi tiedotteessa.

– Yksi isoja asioita on yhteisöllisyyden ja luottamuksen vahvistaminen lajiemme sisällä.

Yhdistetyn ja mäen samaisena koordinaattorina on toiminut vuoden ajan ex-päävalmentaja Mika Kojonkoski. Hän jatkaa tehtävässään.

Hiihtoliitto kuvailee tiedotteessaan, että sen strategiassa huippu-urheilu on näkyvin ja yksi merkittävimmistä kokonaisuuksista. Nyt tehtävät panostukset ovat Hiihtoliiton mukaan tärkeitä kansainvälisen kilpailukyvyn ja lajikulttuurin kehittämiseksi. Hiihtoliitolla on jo pidempään ollut tavoitteena saada lajivastaavat maastohiihtoon ja mäki-yhdistettyyn.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *