• 3 huhtikuun, 2023

Hurmoshetkestä syvään pettymykseen – kotimaan viheriöille palannut Jasse Tuominen haluaa kirjavien vuosiensa loppuvan


KuPSiin siirtynyt Tuominen on kokenut historiallisen suomalaisriemun ja pahan loukkaantumisen tuskan.

Jasse Tuominen tuulettaa maaliaan Lichtensteinia vastaan.

Jasse Tuominen oli Huuhkajien sankareita, kun Suomi varmisti EM-lopputurnauspaikan marraskuussa 2019. Kuva: EPA-EFE

Yle näyttää keskiviikkona 5.4. Veikkausliigan avauskierrokselta HJK–Honka. Lähetys TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa alkaa kello 18.

Harva suomalaisjalkapalloilija on kokenut viime vuosina sellaista hurmoshetkeä ja yhtä syvää pettymystilannetta kuin hyökkääjä Jasse Tuominen, 27.

Hurmoshetki osui marraskuuhun 2019, kun Huuhkajat lunasti pääsynsä EM-lopputurnaukseen. Tuominen teki kisapaikan varmistaneessa Liechtenstein-ottelussa avausmaalin ja oli Huuhkajien historiallisen illan suuria sankareita.

Seuraavana syksynä Tuomisen jalkapallomaailma synkkeni, kun hän sai silloisessa seurajoukkueessaan, ruotsalaisessa Häckenissä, polven eturistisidevamman. Loukkaantuminen vesitti myös mahdollisen kutsun Suomen EM-lopputurnausjoukkueeseen. Tuominen palasi peleihin vasta elokuussa 2021.

– Se oli kaiken kaikkiaan tosi outo vuosi, kun oli myös koronavuosi. Sitten meni vielä polvi kauden loppupuoliskolla. Oli se omalla tavallaan raskasta. Olin sen jo kerran kokenut, joten osasin ehkä varautua siihen, urallaan aiemminkin pahasta polvivammasta kärsinyt Tuominen muistelee.

”Suunta on ollut oikea”

Nyt Tuominen on palannut ulkomaanvuosiensa jälkeen kotimaan kentille, sillä hän teki kuluvan kauden mittaisen sopimuksen KuPSin kanssa. Lahdesta kotoisin oleva Tuominen on pelannut kotimaan liigaa aiemmin FC Lahdessa.

 KuPS:n Jasse Tuominen kaatuneen nurmella vierellään HJK:n Joona Toivio ja Pyry Soiri (selin) jalkapallon miesten Liigacupin välieräottelussa HJK - KuPS.

KuPSin Jasse Tuominen kaatuneena nurmella vierellään HJK:n Joona Toivio ja Pyry Soiri (selin) jalkapallon miesten Liigacupin välieräottelussa HJK–KuPS. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Miesten jalkapalloliigan kausi alkaa kuluvan viikon keskiviikkona, ja viime kauden hopearyhmä KuPS isännöi Interiä.

– Olen pysynyt nyt talvella tosi hyvin ehjänä. Välillä on ollut vähän hakemista, mutta suunta on ollut oikea, ja olemme koko ajan parantaneet, Tuominen luonnehtii omaa ja koko joukkueen liigakauteen valmistautumista.

Kuopiolaisten pelaajisto on vaihtunut melko paljon viime kauteen verrattuna, mutta KuPS on monissa arvioissa HJK:n ykkösuhkaaja Hongan kanssa.

Mikään hurja maalipyssy Tuominen ei ole urallaan ollut. Parhaimmillaan hän on tehnyt kotimaan liigassa kymmenen maalia, kaudella 2016 FC Lahdessa. Miesten maajoukkueessa Tuominen on tehnyt 15 pelissään yhden osuman.

– Tietysti olen tullut tänne tekemään tehoja, mutten oikeastaan koe asiasta paineita. Olen enemmän vain innostunut ja motivoitunut näyttämään.

Pitkänhuiskean ja nopean Tuomisen arvoa ei lasketa pelkästään maaleissa, sillä hän on tunnollinen prässääjä, tekee kentällä paljon töitä ja pystyy vahvoihin vauhtikuljetuksiin.

Muissa keskiviikon avauskierroksen peleissä HJK isännöi Honkaa, IFK Mariehamn Ilvestä, KTP AC Oulua, SJK Hakaa ja VPS FC Lahtea.

Yle näyttää keskiviikkona 5.4. Veikkausliigan avauskierrokselta HJK–Honka. Lähetys TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa alkaa kello 18.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *