• 2 toukokuun, 2023

Helmareilla ”kohtuullisen hyvä arpa” Kansojen liigan lohkoarvonnassa


Jalkapallon naisten Kansojen liigan ensimmäinen lohkoarvonta on suoritettu. Nousu A-liigaan antaisi B-liigassa aloittavalle Suomelle erinomaiset lähtöasetelmat EM-karsintoihin.

Linda Sällström tuulettaa maaliaan EM-kisoissa 2022.

Linda Sällström vastasi Suomen ainoasta maalista EM-kisoissa 2022, Kuva: Tomi Hänninen

Suomen jalkapallon naisten maajoukkue arvottiin Kansojen liigan lohkoarvonnassa samaan lohkoon Romanian, Slovakian ja Kroatian kanssa. Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) rankingissa Suomi on sijalla 29, Romania sijalla 38, Slovakia sijalla 46 ja Kroatia sijalla 58.

Helmarit on kohdannut ja voittanut tulevat lohkovastustajansa jo aiemmin tänä vuonna. Kroatia kaatui helmikuussa 4–1-lukemin, Romania 4–0 ja Slovakia huhtikuun maaotteluissa 1–0 ja 2–0.

– Kokonaisuutena ihan ok arvontatulos. Slovakia oli varmaan korinsa kovin joukkue, ja sen olisi mielellään kiertänyt. Meidän tehtävämme on voittaa, oli vastassa kuka tahansa, päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

– Tavallaan olisi ollut hyvä, jos olisi tullut eri maita vastaan. Tämä oli kuitenkin kohtuullisen hyvä arpa.

Nousu A-liigaan antaisi erinomaiset lähtöasetelmat

Naisten Kansojen liiga on osa EM-karsintoja vielä vahvemmin kuin miesten maajoukkuejalkapallossa. Sekä Kansojen liiga että EM-karsinnat pelataan sarjamuotoisina kolmen eri tason kilpailuina, joissa joukkueet pelaavat neljän joukkueen lohkoissa kaksinkertaisen sarjan.

Kansojen liigassa maat on jaettu niiden rankingsijoitusten perusteella A-, B- ja C-liigaan, joista kahdessa ensimmäisessä on 16 maata ja C-liigassa 19 maata. Suomi pelaa B-liigassa.

Joukkueet voivat pudota ja nousta eri vaiheiden välillä. B-liigan neljän alkulohkon voittajat nousevat Kansojen liigan A-tasolle. Nousu A-liigaan antaisi Suomelle erinomaiset lähtöasetelmat EM-karsintoihin ja takaisi paikan EM-jatkokarsinnoissa.

A-liigan kahdeksan parasta joukkuetta selviytyy suoraan lopputurnaukseen. Loput paikat jaetaan jatkoturnauksessa, jossa on jaossa seitsemän paikkaa. Yksi paikka on varattu kisajärjestäjä Sveitsille. Jatkoturnaukseen selviytyvät loput A-liigan joukkueet, B-liigan lohkovoittajat, lohkon kakkoset ja lohkokolmoset sekä C-liigan lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta.

Kansojen liigan ensimmäiset ottelut pelataan syyskuussa, ja otteluja pelataan kevääseen 2024. EM-karsinnat käynnistyvät tämän jälkeen.

Suomi on ollut kisoissa mukana neljästi: 2005, 2009, 2013 ja viimeisimpänä 2022.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *