• 1 kesäkuun, 2023

Eläkkeitä, palkkoja ja etuuksia myöhässä OP:n häiriön vuoksi


OP:n maksuliikenteessä on tekninen häiriö, jonka vuoksi kaikki palkat tai eläkkeet eivät ole siirtyneet tänään vastaanottajan tilille.

Kaksi osuuspankin logoa.

Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle

OP-Pankin kautta kulkevissa maksuissa on ilmennyt tekninen häiriö, jonka vuoksi tänään maksettavia eläkkeitä, etuuksia ja palkkoja on myöhässä.

Pankkikonserni tiedottaa, että häiriö koskee OP:sta muiden pankkien asiakkaille lähteviä maksuja ja myös osuuspankkien asiakkaille saapuvia maksuja.

SEPA-maksuliikennettä koskeva häiriö havaittiin Osuuspankissa aamulla ja sitä korjataan parhaillaan, OP:n viestinnästä kerrotaan.

OP:n viestinnästä ei osattu aamulla arvioida, kuinka laajaa asiakasjoukkoa häiriö koskettaa.

Eläkkeitä ja Kelan etuuksia myöhässä

Kuun ensimmäinen päivä on tyypillinen maksupäivä eläkkeille, osalle Kelan etuuksista ja monen palkansaajan palkkapäivä.

Kela tiedottaa, että etuuksien maksuissa on viiveitä OP:n häiriön vuoksi. Maksut ovat lähteneet Kelasta, mutta häiriön vuoksi ne eivät ole vielä välttämättä siirtyneet asiakkaiden tileille.

Eläkeyhtiö Ilmarinen kertoo, että osalla Ilmarisen asiakkaista kesäkuun eläke ei vielä näy pankkitilillä, vaikka maksu on lähtenyt Ilmarisen päästä ajallaan.

Myös eläkeyhtiö Keva kertoo, että Kirkon, Kelan ja Suomen Pankin eläkkeiden maksuissa voi olla viiveitä, jotka liittyvät OP-pankin maksuliikenteen häiriöön.

OP-ryhmällä on vastaavanlainen häiriö kuukausi sitten. Myös silloin viivästyneiden maksujen joukossa oli palkkoja, eläkkeitä ja etuuksia.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *