• 21 huhtikuun, 2023

Colorado osoitti NHL-yllättäjää vastaan suomalaista sisua – tärkeiden maalien erikoismies Artturi Lehkonen jälleen isossa roolissa

Artturi Lehkonen keräsi tehot 1+1, kun Colorado tasoitti sarjan Seattlea vastaan. Viime vuosien dynastia Tampa Bay on hankalassa tilanteessa.

Artturi Lehkonen teki 1+1.

Joel Sippola,

STT Urheilu

Jääkiekon NHL:ssä ensimmäisellä kierroksella avauspelissään Seatlelle hävinnyt hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanche näytti toisessa ottelussa suomalaista sisua ja tasoitti sarjan 3–2-voitolla.

Myön toinen ottelu alkoi Coloradon kannalta nihkeissä merkeissä. Seattlen Justin Schutz ja Brandon Tanev osuivat avauserässä ja erätauolle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 2–0.

Tämän jälkeen esiin nousi tärkeiden maalien erikoismies: Artturi Lehkonen. Suomalaishyökkääjä teki toisen erän alussa tärkeän kavennusmaalin. Cale Makar laukoi ja Lehkonen ohjasi kiekon sisään.

Kolmannessa erässä Lehkonen otti jälleen tärkeää roolia. Hän laukoi kohti Seattle-vahti Philip Grubaueria. Tämä torjui kiekon eteensä puolustaja Devon Toewsille, joka napautti kiekon sisään. Lehkoselle osumaan syöttöpiste ja tehot 1+1.

Lehkonen on tehnyt tärkeitä maaleja ennenkin. Viime vuonna hän iski iski Stanley Cup -finaalien kuudennessa ottelussa Coloradolle mestaruuden ratkaisseen maalin. Samoissa pudotuspeleissä hän pudotti konferenssifinaaleissa Edmonton Oilersin maalillaan.

Sarja on nyt siis tasan 1–1.

Artturi Lehkonen.

Devon Toews ja Artturi Lehkonen tuulettivat voitto-osumaa. Kuva: Getty Images

Kakolle maali, Devils tukalassa tilanteessa

Tämän kauden mestarisuosikkeihin kuuluva New York Rangers on ollut toistaiseksi vakuuttava pudotuspelien avauskierroksella. Vierasjoukkueena aloittanut Rangers on riistänyt New Jersey Devilsin nuorelta joukkueelta kotiedun ja johtaa sarjaa jo 2–0.

Rangers voitti New Jerseyssä toisen pelin maalein 5–1. Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin Devilsin suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka survoi avauserän puolivälissä kiekon sisään ylivoimalla.

Toisessa erässä Rangers meni kuitenkin menojaan kolmella maalillaan. Tahtipuikkoa heilutti Chris Kreider kahdella osumallaan.

Illan viimeisestä maalista vastasi Rangersin Kaapo Kakko, joka laukoi kiekon maaliin Filip Chytilin tarjoilusta. Puolustaja Niko Mikkola sai maaliin syöttöpisteen.

Ottelusarja on pudotuspeleissä varsin kokemattoman nuoren Devils-ryhmän kannalta tukalassa tilanteessa, sillä sarja jatkuu seuraavaksi kahdella ottelulla Rangersin kotihallissa.

– Ilmassa on tietenkin turhatuneisuutta. Saimme juuri osuman toisessa peräkkäisessä pelissä, tiedätkö? Tiedämme, ettemme pelaa tasollamme ja se puree meitä takamuksesta juuri nyt, runkosarjassa 99 pistettä tehnyt sanoi Jack Hughes turhautuneena ESPN:lle.

Rangersin ja Devilsin pelaajille jaettiin yhteensä kahdeksan käytöskymppiä ottelun viimeisessä erässä. Suomalaispelaajista kymmenminuuttisen sai Mikkola.

New Jerseyn Erik Haula teki avausmaalin ja Rangersin Kaapo Kakko puolestaan illan viimeisen osuman Rangersin 5–1-voitossa.

Tampalle murskatappio ilman tähtipuolustajaansa

Toronton ja Tampan välinen jännitysnäytelmä on ollut kahden ensimmäisen ottelun osalta todellista maali-iloittelua. Edellisessä ottelussa Tampa tykitti 7–3-voiton, mutta nyt oli Toronton vuoro rallatella.

Toronto jyräsi Tampan lukemin 7–2 ja toi sarjan tasoihin. Vuosikausia NHL:n parhaimpiin pelaajiin lukeutuva John Tavares iski ensimmäistä kertaa urallaan hattutempun NHL:n pudotuspeleissä. Mitchell Marner peesasi tehoilla 2+1.

Loukkaantumisten kanssa painivan Tampan kokoonpanosta puuttuivat avainpuolustajat Viktor Hedman sekä Erik Cernak. Kolme vuotta sitten pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Hedmanin poissaolo jättää valtavan loven Tampan puolustukseen.

Tampa on voittanut viimeisen kolmen vuoden aikana kaksi Stanley Cupia ja ollut kolme kertaa finaaleissa.

Illan viimeisessä ottelussa Vegas rökitti Winnipegin 5–2 ja tasoitti sarjan 1–1:een. Winnipegin Saku Mäenalanen saalisti syöttöpisteen.