• 7 heinäkuun, 2023

Vaivoista kärsinyt Annimari Korte hakee lauantaina olympiarajaa – uskomaton paluu sai Lotta Haralan tunteiden valtaan Ylen haastattelussaYleisurheilun kotimainen GP-sarja jatkuu lauantaina Oulussa. Suora lähetys Yle Areenassa alkaa kello 14.35. TV2:ssa lähetys alkaa kello 16.30.

Tällä kaudella kilpailuihin palanneet pika-aiturit Annimari Korte ja Lotta Harala kohtaavat huomenna Oulussa yleisurheilun GP-kisassa. Korte on kesäkuisten Paavo Nurmen kisojen jälkeen kuntouttanut useita pieniä vaivojaan, kun taas Harala paukutteli uuden ennätyksensä sunnuntaina Sveitsissä.

Kortteen kauteen on mahtunut jo tähän mennessä muun muassa Jyväskylässä kesäkuun alussa tullut rannevamma sekä muutama päivä myöhemmin revähtänyt nilkan nivelside. Aituri pitää silti tavoitteet korkealla.

– Joka kisassa tavoitteena on juosta olympiaraja. Vaikeiden viime vuosien jälkeen nautin siitä, että pääsen ylipäätään kilpailemaan, Korte sanoo Yle Urheilulle Oulussa.

Naisten 100 metrin aitojen olympiaraja Pariisiin on 12,77. Korte juoksi kauden parhaansa 12,83 Espoossa 11. kesäkuuta.

Kortteen ennätys on kesällä 2019 juostu SE-aika 12,72. Reetta Hurske, joka ei kisaa Oulussa, paranteli kesäkuussa Jyväskylän GP:ssä Suomen ennätyksen aikaan 12,70.

Annimari Korte kertoo, ettei hyviä harjoituksia ole juuri ollut viime aikoina, mutta Oulussa toiveissa on silti hyvä aika.

35-vuotias Korte sanoo, että hän juoksi aitoja muutaman viikon tauon jälkeen keskiviikkona. Tämän perusteella hän uskalsi tehdä päätöksen kilpailla Oulussa. Alkukauden vaivat eivät hyydytä Kortteen hymyä.

– Nämähän ovat pikkujuttuja minulle. Viime vuonna en päässyt kisaamaan ollenkaan ja aiempina vuosinakin takareisi on häirinnyt paljon, Korte viittaa viime vuosien vastoinkäymisiinsä.

Hän sanoo, että itseluottamus tulee yleensä hyvistä treeneistä. Niitä hän ei ole juuri saanut alle ennen Oulun kilpailua, mutta uskoa hyvään aikaan luo lajin arvaamattomuus.

– Aitureilla, myös minulla, päivät vaihtelevat todella paljon: yksi päivä saattaa olla huono ja seuraava superhyvä. Täytyy lähteä sillä tavoitteella, että kuitenkin voi juosta hyvin, Korte avaa.

Harala on panostanut palautumiseen

Lotta Harala paransi ennätystään sunnuntaina Sveitsissä peräti 14 sadasosalla lukemiin 12,85. Jo kolme kertaa ennätyksensä tällä kaudella rikkonut Harala on panostanut alkuviikon palautumiseen. Aiturin elimistölle kilpaileminen melkein kolmen vuoden kilpailutauon jälkeen on kova rasitus.

– Normaalistikin palautumiseen panostetaan, mutta etenkin nyt, kun tuli ennätysparannus, matkustelut ja taustalla on kilpailutauko, Harala avaa viime päiviään.

31-vuotias aituri myöntää olleensa väsynyt, mutta sanoo vireystilan olevan nyt nousussa.

– On tosi innostunut fiilis päästä kilpailemaan Oulussa, Harala hymyilee.

Hän odottaa itseltään edelleen hyviä aikoja, vaikka kausi on jo nyt tarjonnut ennätysmurskajaisia. Haralan mukaan täydellistä onnistumista ei ole tullut vieläkään. Mikäli olosuhteet Oulussa ovat otolliset, pikakiituri tavoittelee aikaa ennätyksensä tuntumaan.

Lotta Harala herkistyi Ylen haastattelussa kertoessaan, miten kivaa urheileminen tällä hetkellä on.

Sitkeä säärivamma piinasi Haralaa pitkään. Vaikka hän ei pystynyt juoksemaan 100 metrin aitakilpailuja viime vuosina, aituri uskoi ennen kauden alkua koviin aikoihin.

– Tuntui realistiselta juosta kovia aikoja. Minulla on ollut tieto, etten ole ulosmitannut sitä kaikkea, mitä sisällä on ollut, Harala paljastaa.

Hän sanoo, että kehittyi viime vuosina urheilijana, vaikka sääri aiheutti pitkän kilpailutauon.

– Olen tehnyt pitkäjänteistä työtä niin fyysisesti kuin henkisestikin, Harala tiivistää.

Juoksija on tyytyväinen nykyvireeseensä, mutta etenkin siihen, että hän voi taas kilpailla. Tamperelainen herkistyy puhuessaan urheilun merkityksestä sekä nousustaan kovalle tasolle.

– Tämä on minulle niin tärkeää, että olen takaisin täällä (kilpailuissa). Paluu on vaatinut paljon uskoa, työtä ja vaikeita vuosia. Tämä on mulle tosi merkityksellistä ja olen iloinen, kiitollinen ja tyytyväinen, että olen takaisin ja tällä tasolla, Harala tunnelmoi.

Kortteen ja Haralan lisäksi Suomen kärkinaisista Oulussa 100 metrin aidoissa nähdään Nooralotta Neziri, joka on tällä kaudella juossut parhaimmillaan 13,04. Kovaa kansainvälistä vastustaja tarjoaa varmasti hollantilainen Maayke Tjin-A-Lim, joka juoksi heinäkuun alussa Ranskassa ennätyksensä 12,66.

Yleisurheilun kotimainen GP-sarja jatkuu lauantaina Oulussa. Suora lähetys Yle Areenassa alkaa kello 14.35. TV2:ssa lähetys alkaa kello 16.30. Tapahtumia seurataan myös hetki hetkeltä Ylen verkkosivuilla.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *