• 5 maaliskuun, 2023

Tämä liikennemerkki aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa – testaa, osaatko todella pysäköidä oikein


Lumiset kelit tuovat mukanaan vuoropysäköinnin, jonka tarkoituksena on helpottaa teiden kunnossapitoa. Testaa, muistatko pysäköinnin liikennesäännöt varmasti.

Katukuvassa liikennemerkki, jossa on punakeltainen reuna ja punainen poikkiviiva sinisen taustan päällä. Poikkiviivan alla on kaksi valkoista pystyviivaa.

Tämä liikennemerkki ilmestyy ainakin Kotkan keskustan tietyille kaduille joka talvi, kun lunta alkaa tupruttaa enemmän. Kuva: Maija Tuunila / Yle

Maija Tuunila,

Jasmina Kauta

Luminen talvi tuo mukanaan moniin kaupunkeihin vuoropysäköinnin, joka voi aiheuttaa autoaan pysäköiville päänvaivaa.

Vuoropysäköinnin aikana vain kadun jommalle kummalle puolelle saa pysäköidä vuoropäivin. Kadun puolen määrää kunakin päivänä liikennemerkki, jonka merkitys voi olla ainakin kesäautoilijalla pimennossa.

Vuoropysäköinnin tarkoituksena on helpottaa katujen kunnossapitoa. Kun lunta tulee paljon, kadun autoton puoli on helpompi aurata lumesta. Seuraavana päivänä taas kadun toinen puoli on vapaa autoista lumen aurausta varten.

Lumiolosuhteet usein myös kaventavat ajoväylää. Jos tien molemmilla puolella on autoja parkissa, kaksisuuntainen tie voi kaventua niin, että vastaantulevien on väisteltävä toisiaan.

Kunnossapitomestari Kimmo Sved Kotkan kaupungilta kertoo, että auraajien on vain kierrettävä väärälle puolelle unohtuneet autot Kotkassa ja odotettava, että omistaja siirtää autonsa itse.

Etenkin hyvin lumisilla keleillä lumen alle hautautunut auto voi näyttää huvittavalta keskellä aurattua katua.

Kalenterin kanssa on siis oltava tarkkana – ja sääntöjen, joita nämä liikennemerkit määräävät.

– Meillähän on näppäränä apuna pysäköinninvalvonta, joka kyllä muistuttaa, mille puolelle katua auto kannattaa jättää, Sved muistuttaa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *