• 2 heinäkuun, 2023

Sisäministeri Rantanen sanoutuu painokkaasti irti salaliittoteorioista: ”En usko myöskään väestönvaihtoteoriaan”


Kolme perussuomalaista ministeriä ilmoitti sunnuntaina Twitterissä, että puolue tekee politiikkaa numeroiden ja tilastojen pohjalta.

Inrikesminister Mari Rantanen.

Rantanen on käyttänyt kiistanalaista väestönvaihto-aihetunnistetta Twitter-päivityksissään. Kuva: Lehtikuva

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kiistää uskovansa teoriaan väestönvaihdosta.

– Sanotaan nyt vielä selvyyden vuoksi: en usko salaliittoihin. En usko myöskään väestönvaihtoteoriaan, hän kirjoitti tänään sunnuntaina Twitterissä.

Rantanen täsmentää uskovansa sen sijaan numeroihin ja tilastoihin sekä demokratiaan, jossa asioihin vaikutetaan lainsäädäntöä muuttamalla.

Aiemmin hän on käyttänyt kiistanalaista väestönvaihto-aihetunnistetta Twitter-päivityksissään. Populismiin ja salaliittoteorioihin perehtynyt yliopistotutkija Niko Pyrhönen Helsingin yliopistosta arvioi eilen, että Rantanen olisi käyttänyt väestönvaihto-termiä tietoisesti.

– Hän valitsee ja nimenomaisesti käyttää väestönvaihto-termiä, joka on yksi niistä hyvin harvoista, jotka linkittyvät salaliittoteorioihin ja toimivat koirapillinä, Pyrhönen sanoi eilen.

Pyrhönen neuvoi Rantasta, että tämän täytyisi ilmoittaa luopuvansa väärän termin käyttämisestä.

Tänään perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoitti Twitterissä, että puolue puhuu huonon maahanmuuttopolitiikan seurauksista, joita Suomelle aiheutuu. Hänen mukaansa perussuomalaiset käyttää virallisia tilastoja eikä usko salaliittoihin tai edistä niitä.

Rantanen lainasi Purran twiittiä ja kommentoi olevansa täsmälleen samaa mieltä.

Myös oikeusministeri Leena Meri (ps.) jakoi Purran twiitin ja totesi, etteivät väestönvaihtoteorian kaltaiset salaliitot ollenkaan vastaa todellisuutta. Meri on käyttänyt väestönvaihto-sanaa helmikuisessa A-studion keskustelussa.

– Yhteiskunta muuttuu nopeasti. Oikean tilannekuvan saa tilastoista, ja niihin luotan. Tehdään politiikkaa tosiasioiden pohjalta, Meri kirjoittaa nyt.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *