• 2 toukokuun, 2023

Seagullsin valmentaja Jussi Laakso ihasteli, kuinka Rene Rougeau laittoi korinalustan klinikan pystyyn – ”Olihan se hienoa, fantastinen esitys”


Rene Rougeau rokotti entistä Korisliigan seuraansa, kun Seagulls haki yllättävän selvän vierasvoiton 1. finaalissa Karhu Basketista.

Kauhajoen Cameron Jones (nro 1) ja Seagullsin Okko Järvi (nro 14) ensimmäisen finaalin tiimellyksessä.

Kauhajoen Cameron Jones (nro 1) ja Seagullsin Okko Järvi (nro 14) ensimmäisen finaalin tiimellyksessä. Kuva: Lehtikuva

Miesten Korisliigan ensimmäisessä loppuottelussa helsinkiläinen Seagulls vei kotiedun itselleen ja voitti Karhu Basketin 70–54 (40–30) Kauhajoella. Mestaruus lohkeaa neljällä voitolla. Yleisöä oli paikalla 2096.

Voittajien tehomies oli nelospaikan laitahyökkääjä Rene Rougeau, joka kokosi monipuoliset tehot 19/9/4s/3r/2t. Rougeau edusti Karhu Basketia vuosina 2017–19. Kauhajoen mestaruuteen päättyneellä kaudella 2018-19 Rougeau valittiin myös vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

Henri Kantonen oli Karhu Basketin etevin korintehtailija, 15/6.

Helsinkiläisten valmentaja Jussi Laakso iloitsi, että joukkue toteutti liki täydellisesti laadittua puolustuspelitaktiikkaa. Karhu Basket joutui heittämään hankalista paikoista ja onnistumiset jäivät vähiin.

– Erittäin hyvä puolustuspään toteutus, kun kotijoukkue jäi 54 pisteeseen, ja niistäkin suuri osa oli aika kovia koreja.

Viime kaudella vielä Kauhajoella pelannut ja mestaruutta juhlinut Rougeau oli Seagullsin sankari myös valmentajan näkemyksen mukaan.

Rene Rougeau pussittaa korin Seagullsille.

Rene Rougeau pussittaa korin Seagullsille. Kuva: Lehtikuva

– Fantastinen esitys häneltä molemmissä päissä kenttää. Vastustaja vaihtoi paljon skreenejä, mutta Rene pääsi korin läheltä kouluttamaan pienempiään ja nuorempiaan. Se oli niin sanottu ”post-klinikka”. Olihan se hienoa, maiskutteli Laakso.

Karhu Basketille jäi pohdittavaa

Jeff Carroll säesti Seagullsia 13 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Voittajien pelintekijä Lassi Nikkarinen oli joukkueensa kolmanneksi etevin korintekijä saldolla 11/2/5s.

– Molemmilta tosi hyvä puolustuspeli. Kumpikaan ei hyökännyt erityisen hyvin. Vastustaja vaihtoi paljon ja pystyimme rankaisemaan hyvin sisältä. Rene oli isossa roolissa tänään meidän korinteossa, kehui Nikkarinen.

Seagulls vei korin alta tehdyt pisteet nimiinsä 30–18.

– Toisella kympillä tehtiin mokia omassa päässä, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli STT:lle.

Toinen finaali pelataan perjantaina Helsingissä. Nikkarinen arvioi, ettei Seagullsin tarvitse seuraavassa koitoksessa muuta kuin viilata joitain pikku asioita. Paketti on muutoin hyvin kasassa.

– Me haluamme tietysti toistaa tämän ensi kerralla, mutta vastustaja keksii varmasti jotain uutta. Kovasti he (Karhu Basket) yrittivät ottelun aikana tänään aika montaa eri peliä, mutta eivät päässeet meidän vitosesta (sentteristä) ohi, valmentaja Jussi Laakso iloitsi.

Kauhajoen vaisu pistemäärä ei jäänyt kauas seuran kaikkien aikojen alhaisimmasta Korisliigan pistepotista. Vuonna 2010 Karhu Basket heitti Kouvoja vastaan alhaisimman pistemääränsä – 50 pistettä.

Seagulls esiintyy finaaleissa vasta ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan. Seagulls yrittää rohmuta mestaruuden Helsinkiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998, jolloin ToPo nosteli pantteripatsasta kauden päätteeksi. Hallitseva mestari Karhu Basket pelaa finaaleissa viidettä kautta putkeen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *