• 9 toukokuun, 2023

Edmonton Oilersin supertähdet jäivät pitkästä aikaa pisteittä – Vegas rynni voittoon, mutta menetti maalivahtinsa

Vegas Golden Knights menetti maalivahtinsa Laurent Broissoitin loukkaantumisen takia. Edmonton Oilersin Connor McDavid ja Leon Draisaitl jäivät ilman tehopisteitä.

Edmonton Oilers suli rajusti kotikaukalossaan Vegas Golden Knightsia vastaan jääkiekkoliiga NHL:n toisella kierroksella.

Vegas vei selvän 5–1-voiton Jonathan Marchessaultin (2+0) ja Jack Eichelin (1+2) johdolla. Vegas siirtyi sarjan otteluvoitoissa 2–1-johtoon.

Vegas menetti ottelussa aloittaneen maalivahtinsa Laurent Broissoitin kuitenkin alavartalovamman takia. Hän ehti päästää taakseen Warren Foegelen laukauksen ennen kuin poistui vajaan 12 minuutin pelin jälkeen joukkukevareidensa avustamana penkille.

Maalille vaihdettu Adin Hill torjui 25 kertaa ja piti maalinsa puhtaana.

Edmontonin supertähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl urakoivat kumpikin yli 20 minuuttia, mutta tehotilasto painui kaksi pykälää pakkasen puolelle.

Vegas onnistui pimentämään McDavidin, joka oli tehtaillut edellisen kuuden ottelun aikana vähintään kaksi pistettä jokaisessa ottelussa. Pisteputki oli kaikkiaan seitsemän ottelun mittainen.

Näin ollen myös Draisaitlin kahdeksan pelin pisteputki katkkesi. Hän on tehnyt 13 maalia ja antanut neljä syöttöä pudotuspeleissä.

Edmonton Oilers voitti sarjan edellisen kamppailun 5–1, joten tällä kertaa numerot kääntyivät toisin päin. Edmonton ei ole kuitenkaan pitkään aikaan jäänyt vain yhteen tehtyyn maaliin. Edellisen kerran näin tapahtui 10. helmikuuta Philadelphiaa vastaan.