• 23 toukokuun, 2023

Näin jääkiekon MM-turnaus jatkuu! Suomi kohtaa Kanadan, tässä kaikki otteluparit ja aikataulu


Latvia venyi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Suomen ja Kanadan puolivälierä on edessä torstaina kello 20.20 Tampereella.

Joulupukki katsomossa.

Leijonien MM-huumaa on tarjolla jälleen torstaina, kun Suomi kohtaa puolivälierässä Kanadan. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon MM-turnauksen alkulohkot pelattiin valmiiksi myöhään tiistai-iltana. Latvia löi Sveitsin jatkoajalla 4–3 ja kiilasi jatkoon ja B-lohkon kolmoseksi. Latvian voitto tarkoitti samalla sitä, että Ruotsi joutuu matkaamaan kisaisännän vieraaksi Riikaan.

Torstain puolivälierissä kohtaavat parit USA–Tshekki, Ruotsi–Latvia, Suomi–Kanada ja Sveitsi–Saksa. Leijonien ottelu pelataan Tampereella kello 20.20.

MM-kisojen välierät ja mitalipelit ovat edessä viikonloppuna Tampereella. Jos Suomi yltää välieriin, se pelaa lauantaina kello 14.20. Toinen välierä on ohjelmassa kello 18.20.

Sunnuntaina pronssipeli alkaa kello 15.20 ja loppuottelu 20.20.

Torstain puolivälierät:

16.20 Sveitsi–Saksa (Riika)

16.20 USA–Tshekki (Tampere)

20.20 Ruotsi–Latvia (Riika)

20.20 Kanada–Suomi (Tampere)

Lauantain välierät:

14.20 (Tampere) ja 18.20 (Tampere)

Välierissä parhaiten rankattu maa kohtaa heikoiten rankatun maan ja kakkonen kolmosen. Ranking perustuu 1) lohkosijoitukseen, 2) lohkovaiheen pistemäärään, 3) lohkovaiheen maalieroon, 4) lohkovaiheessa tehtyihin maaleihin, 5) maailmanrankingiin ennen turnausta.

Sunnuntain mitalipelit:

15.20 pronssipeli (Tampere)

20.20 loppuottelu (Tampere)

Jatkoerät ja voittolaukaukset:

Pudotuspeleissä jatkoaika/jatkoerä kestää kymmenen minuuttia ja loppuottelussa 20 minuuttia. Jos jatkoajan tai jatkoerän jälkeen ottelu on tasan, pelataan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailuun osallistuu viisi pelaajaa kummastakin joukkueesta. Jos voittomaalikilpailu on viiden parin jälkeen tasan, ratkaisu haetaan kerrasta poikki -periaatteella.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *