• 15 toukokuun, 2023

Barcelona voitti La Ligan mestaruuden – juhlat keskeytyivät Espanyol-fanien rynnättyä skandaalimaisesti kentälle


Jalkapallon mahtiseura FC Barcelona on voittanut seurahistoriansa 27. La Liga-mestaruuden.

 Alejandro Balde (vas.) ja Robert Lewandowski (kesk.) tekivät yhteensä kolme maalia Barcelonalle mestaruuden ratkaisseessa La Liga-pelissä.

Alejandro Balde (vas.) ja Robert Lewandowski (kesk.) tekivät yhteensä kolme maalia Barcelonalle mestaruuden ratkaisseessa La Liga-pelissä. Kuva: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Sunnuntain myöhäispelissä Barcelona kaatoi putoamiskurjimuksessa olevan Espanyolin paikallispelissä 4–2 (3-0) ja sinetöi mestaruutensa neljä kierrosta ennen päätöstä.

Kolme edellistä maan mestaruutta oli mennyt pääkaupunki Madridiin, kun Real oli juhlinut mestaruutta kahdesti ja Atletico kertaalleen.

Robert Lewandowski teki kaksi maalia voittajille, Alejandro Balde ja Jules Kounde osuivat kertaalleen. Lewandowskille jälkimmäinen maali oli jo kauden 31:s ja kauden 21:s La Ligassa.

Maaliahne puolalaiskärki on tehnyt vähintään 20 maalin kausia Euroopan top-5-sarjoissa nyt kaikkiaan 11. Ainoastaan Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo (13 kertaa kumpikin) ovat pystyneet parempaan viimeiseen 40 vuoteen.

Barcelonan pelaajien juhlinta kuitenkin keskeytyi ikävästi, kun hävinneen joukkueen kannattajat rynnivät kentälle ottelun jälkeen ohi järjestysmiesten. Suurseuran pelaajien piti juosta pelaajatunneliin ja pukukopin suojiin välttyäkseen pahemmilta seuraamuksilta.

Barcelonan edellinen Espanjan mestaruus oli tullut ilman Lionel Messiä viime vuosituhannella, vuonna 1999.

Katalonialaisseura on johtanut Espanjan sarjaa aina 13. kierrokselta lähtien, ja sarjan kirkkaasti pitävin puolustus muurasi sen mestaruuden.

Barcelona on päästänyt pelaamissaan 34 ottelussa vain 13 osumaa ja se on jättänyt vastustajansa kaikkiaan 25 kertaa maalitta. Kotoisella Camp Noulla Barcelona on päästänyt verkkoonsa ainoastaan kaksi osumaa – toisen rangaistuspotkusta ja toinen oli Barcelonan pelaajan tekemä oma maali.

Barcelonalle titteli on toinen tällä kaudella. Joukkue voitti aiemmin Espanjan Super Cupin tammikuussa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *