• 13 elokuun, 2023

”Hän tuli tänne ilman pelkoa”


Heleniuksen tyrmännyt Anthony Joshua ottelee seuraavaksi todennäköisesti Deontay Wilderiä vastaan.

Anthony Joshua ja Robert Helenius kuvassa.

Anthony Joshua ja Robert Helenius ottelivat seitsemän erää. Kuva: Nick Potts / PA Images via Getty Images

Paavo Forsberg,

Jari Kärkkäinen

Robert Helenius kärsi tappion Lontoon nyrkkeilyillassa, kun Anthony Joshua tyrmäsi hänet seitsemännessä erässä. Tappiosta huolimatta pikahälytyksellä Dillian Whyten tilalle hälytettyä suomalaista hehkutettiin ottelun jälkeen.

Joshua kiitteli ensitöikseen Heleniusta kehähaastattelussa.

– Haluan isot aplodit Heleniukselle. Hän tuli tänne ja pelasti show’n. Kiitos Robert, Joshua sanoi.

– Nykypäivänä tappio ammattilaisnyrkkeilyssä on kuin itsemurha, mutta kaveri on lahjakas. Kun saimme hänet korvaajaksi, ajattelin, että hän voi aiheuttaa monille ongelmia. Pitää kiittää häntä, kun hän tuli tänne.

Joshua kohtaa seuraavaksi todennäköisesti kovalyöntisen Deontay Wilderin. Kun mahdollisesta ottelusta kysyttiin Joshualta, hän heittäytyi vitsikkääksi.

– Selkäni on kipeä. Onko täällä lääkäriä? Koska aion kantaa tämän raskaansarjan selässäni huipulle!

Pian tämän jälkeen kehään asteli toinen showmies, UFC-legenda Conor McGregor, joka ylisti molempia ottelijoita.

– Suurimmat eivät pidä kiirettä. AJ otti aikansa ja löi kovan oikean suoran. Olen vain iloinen, että Helenius pääsi ylös. Fanien pitäisi olla kiitollisia siitä, että suomalainen tuli tänne viime hetken korvaajana ilman pelkoa. Hän pisti pystyyn kunnon esityksen. Hän ja tiimi voivat olla ylpeitä.

Helenius kertoi Yle Urheilulle, että McGregor kävi kehumassa häntä.

– Hän tuli siihen sanomaan minulle, että hyvin oteltu. Että jumaliste, viikon varoitusajalla noin hyvin vedit. Sain rispektit.

Hearn puolusteli suojattiaan

Lontoon tapahtuman promoottori Eddie Hearn kertoi halunneensa Whyten korvaajaksi kovakuntoisen raskassarjalaisen.

– Halusin jonkun, joka on kunnossa. Helenius nyrkkeili viikko sitten ja voitti tyrmäyksellä. Hän on hyvä raskassarjalainen, joka osaa lyödä. AJ:n piti ottaa maltilla. Kaikki odottivat yhtä, kahta tai kolmea erää. Helenius on maailmanluokan raskassarjalainen ja hän pelasti illan show’n.

Joshualla oli vaikeuksia päästä ottelussa rytmiin ja löytää tilaa oikean käden iskuille. Etenkin ottelun alussa tempo oli rauhallinen, ja kotiyleisö buuasi suosikilleen.

Hearnin mukaan Joshua otti rauhallisesti, koska ottelussa oli paljon hävittävää, ja koska hän on kehittynyt nyrkkeilijänä. Nuorempana Joshua tunnettiin aggressiivisena ottelijana.

– Ihmiset haluavat nähdä vanhan AJ:n. Vanha AJ oli vain kokematon kaveri, jonka täytyi nyrkkeillä niin, koska hän ei tiennyt, miten murtaa vastustaja. Nyt hän on siinä vaiheessa, että voi tehdä asiat omalla tyylillään ja silti viihdyttää.

– Hän ei enää ota riskejä, joiden takia hän voisi hävitä ottelun, jota hänen ei pitäisi hävitä. Hän voi tehdä kuten tänään. Ideaalitapauksessa voitto olisi tullut 3-5 erässä, jolloin ei olisi nähty tuota reaktiota, Hearn sanoi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *