• 21 elokuun, 2023

Pelaajaa suudelleen jalkapallopomon käytös tyrmistyttää Espanjassa – ministeri syyttää seksuaalisesta väkivallasta


Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubialesin käytös MM-kisojen palkintojenjaossa on herättänyt arvostelua. Rubiales pyysi maanantaina toimintaansa anteeksi.

Luis Rubiales ja Jorge Vilda juhlivat Espanjan naisten MM-kultaa.

Luis Rubiales ja päävalmentaja Jorge Vilda juhlivat Espanjan naisten MM-kultaa. Kuva: Maja Hitij / FIFA via Getty Images

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales nostatti kulmakarvoja MM-kultajuhlien mitaliseremoniassa, kun hän otti tähtipelaaja Jennifer Hermosoa kasvoista kiinni ja suuteli tätä suulle.

Hermoso, 33, kertoi joukkueen pukukopissa kuvatussa Instagram-livessä, ettei oikein pitänyt tilanteesta. Myöhemmin Hermoso puolusti Rubialesia ja kertoi uutistoimisto AFP:lle tapahtuneen olleen ”luonnollinen ja spontaani molemminpuolinen ele”.

Tilanteen voi katsoa alta.

Espanjan tasa-arvoministeri Irene Monteron oli Hermoson kanssa eri linjoilla. Monteron mukaan kyse oli seksuaalisen väkivallan muodosta, josta naiset kärsivät päivittäin.

– Meidän ei pidä olettaa, että ilman suostumusta tapahtuva suutelu on jotain, joka vain tapahtuu, Montero sanoi.

Urheiluministeri Miquel Iceta piti Rubialesin toimintaa mahdottomana hyväksyä ja vaati, että Rubiales pyytää anteeksi.

Toimittaja Jose Luis Sastren mielestä Rubiales ei toimisi samoin miespelaajan kanssa.

– Olemme nähneet satoja kertoja, kun Rubiales juhlii miespelaajien kanssa. Hän ei tarttunut keneenkään heistä antaakseen varoittamatta suudelmaa.

Kantaa otti myös espanjalainen maalivahtisuuruus Iker Casillas, joka oli vuonna 2020 Rubialesin vastaehdokkaana liiton puheenjohtajaksi, mutta vetäytyi myöhemmin kisasta.

– Katsotaanpa, onko kukaan eronnut vai ei? Mitä minä en nyt tajua, Casillas kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Espanjan naisten jalkapallomaajoukkue juhlii MM-kultaa.

Espanja saavutti historiansa ensimmäisen naisten jalkapallon MM-kullan. Kuva: Getty Images

Näin Rubiales vastasi

Rubiales puolusteli aluksi toimintaansa ja sanoi, että kyse oli kahden ystävän yhteisestä juhlinnasta. Hänen mukaansa tilanteen toisin tulkinneet ovat ”idiootteja ja tyhmiä ihmisiä”.

– Jätetään heidät omaan arvoonsa ja nautitaan hyvistä asioista, Rubiales sanoi.

Maanantaina Rubiales esiintyi Espanjan jalkapalloliiton julkaisemalla videolla.

– Toimin väärin, se täytyy myöntää. Se tapahtui äärimmäisessä huumassa, ilman mitään pahoja tarkoitusperiä. Näimme sen luonnollisena, mutta kohu näyttää syntyneen. Jos tämä loukkasi joitain henkilöitä, minun täytyy pyytää anteeksi, Rubiales sanoi.

– Minun täytyy oppia tästä ja ymmärtää, että ison lajiliiton johtajana pitää olla varovaisempi, etenkin tällaisissa tilaisuuksissa.

Espanja voitti kohujen täytteisen vuoden jälkeen sunnuntaina MM-kultaa kaatamalla loppuottelussa Englannin 1–0.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *