• 19 maaliskuun, 2023

Ogier ennätykselliseen rallivoittoon Meksikossa, Rovanperä ajoi neljänneksiSebastien Ogier on voittanut Meksikossa nyt ennätykselliset seitsemän kertaa. Tähän ei ole pystynyt kukaan muu kuljettaja.

Toyotan Sebastien Ogier ajoi vakuuttavasti Meksikon MM-rallin voittoon. Ranskalainen Ogier saavutti ennätyksellisen seitsemännen voittonsa Meksikossa. Ogier huipensi viikonloppunsa ajamalla Power Stagen ykköseksi.

Ogier oli lähes puoli minuuttia muita nopeampi, mutta Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans kamppailivat loppuun saakka kakkossijasta. Neuville vei toisen sijan vain 0,4 sekunnin erolla Evansiin.

Toyotan Kalle Rovanperä sijoittui neljänneksi. Rovanperä tuskasteli koko kilpailun ajan lähtöpaikkaansa eikä päässyt vauhtiin sunnuntainakaan.

Ogier nousi MM-johtoon, Neuville on kolmen pisteen päässä toisena ja Rovanperä neljän pisteen päässä kolmannella sijalla. Meksikoon MM-kärjessä saapunut Fordin Ott Tänak putosi neljänneksi.

Tänak kärsi autonsa teknisistä ongelmista läpi viikonlopun ja jäi yhdeksänneksi.

Lappi koki musertavan pettymyksen

Hyundailla ajavan Esapekka Lapin kilpailu päättyi kovaan pettymykseen lauantaina. Lappi starttasi lauantaihin kärjessä, mutta ajoi ulos heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lapin auto karkasi oikealle kääntyneessä mutkassa leveäksi, osui penkkaan ja pyörähti päin sähkötolppaa.

– Erittäin ikävä juttu ja täysin minun virheeni. Tätä on kieltämättä vaikea nieleskellä, Lappi sanoi.

Keskeytys maistui erityisen karvaalta, koska Lappi suorastaan dominoi tapahtumia perjantain erikoiskokeilla. Hän kuvaili perjantaita ehkä koko ralliuransa parhaaksi kisapäiväksi.

Lappi hajotti autonsa eikä palannut kilpailuun enää sunnuntaina. Täksi vuodeksi Hyundaille siirtynyt Lappi koki ulosajon myös edellisessä rallissa Ruotsissa. Itseluottamus on taatusti koetuksella.

Emil Lindholm WRC2-luokan kakkoseksi

Ensimmäistä kertaa Meksikossa ajanut Emil Lindholm nappasi WRC2-luokan toisen sijan. Luokkavoittoon ajanut Gus Greensmith oli 32,9 sekuntia nopeampi.

– Tulos on oikeastaan sitä mitä tavoittelimme. Pakko myöntää, että tulos tuli muiden ongelmien takia. Mutta tämä on ralli, jossa on välteltävä virheitä, Lindholm sanoi.

MEKSIKON MM-RALLIN LOPPUTULOKSET

1. Sebastien Ogier Toyota 3.16.09,4
2. Thierry Neuville Hyundai + 27,5
3. Elfyn Evans Toyota + 27,9
4. Kalle Rovanperä Toyota + 1.55,3
5. Dani Sordo Hyundai + 2.58,8
6. Gus Greensmith Skoda (WRC2) + 12.31,5
7. Emil Lindholm Skoda (WRC2) + 13.04,4
8. Oliver Solberg Skoda (WRC2) + 13.37,7
9. Ott Tänak Ford + 15.19,6
10. Kajetan Kajetanowicz Skoda (WRC2) + 15.56,6

MM-SARJAN TILANNE (3/13)

1. Ogier 56
2. Neuville 53
3. Rovanperä 52
4. Tänak 47
5. Evans 44

VALMISTAJIEN TILANNE

1. Toyota 127
2. Hyundai 100
3. M-Sport 73Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *