• 16 heinäkuun, 2023

”Mitä me oikein juhlimme?” – Turistit odottavat maailman lämpöennätyksen rikkoutumista Kalifornian KuolemanlaaksossaÄärimmäiset kokemukset ovat ihmisille jännittäviä, sanoo puistonvartija. Monen turistin intoa latistaa silti tieto ilmastonmuutoksen vaikutuksesta lämpötiloihin.

Turistit odottivat lämpöennätyksen rikkoutumista Kalifornian Kuolemanlaaksossa.

Korkein maapallolla koskaan mitattu lämpötilaennätys saattaa pian rikkoutua Kaliforniassa.

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa Death Valleyn eli Kuolemanlaakson kansallispuistossa elohopea voi nousta lähes 55 celsiusasteeseen.

Nyt Kuolemanlaaksoon on kerääntynyt suuri määrä turisteja odottamaan lämpöennätyksen rikkoutumista.

– Ihmiset haluavat kokea äärimmäisiä asioita. Jos kokee kuumimmat lämpötilat Death Valleyssa, on kokenut maailman kuumimpia lämpötiloja, ja se on monelle todella jännittävää, sanoo puistonvartija Matthew Lamar uutistoimisto Reutersille.

Turistit kommentoivat asiaa ristiriitaisissa tunnelmissa. Kyseessä on huomiota ja innostustakin herättävä ennätystapahtuma, mutta se myös muistuttaa ilmastonmuutoksen vaikutuksesta sään ääri-ilmiöihin.

Newyorkilainen Tom Comitta saapui paikalle kyltin kanssa, jossa luki ”Hyvää kuolemanpäivää!” Hän ihmetteli, miksi tapausta pitää juhlistaa.

– Huomenna rikotaan ennätys, mutta niin myös ensi vuonna ja kymmenen vuoden päästä. 20 vuoden päästä täällä on jo 60 astetta. Mitä me oikein juhlimme? Comitta sanoi.

Edellisen kerran maailman kuumin lämpötila mitattiin samassa paikassa vuonna 2021. Tuolloin lämpömittari näytti 54,4 astetta. Vuonna 1913 Kuolemanlaaksossa mitattiin 56,6 celsiusastetta, mutta tämän lukeman tarkkuus ja paikkansapitävyys on myöhemmin kyseenalaistettu.

Lähteet: Reuters, AP, AFPSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *