• 19 elokuun, 2023

Mitä ihmettä MM-kisoissa oikein tapahtui? Kaksi hollantilaista supertähteä kompuroi loppusuoralla – molemmilta kulta sivu suunHollannin Sifan Hassan ja Femke Bol kaatuivat kärkipaikoilta puolen tunnin sisällä lauantaina yleisurheilun MM-kisoissa.

Joel Sippola,

Petra Manner

Yleisurheilun MM-kisat 19.8.–27.8. Ylen kanavilla. Katso kisojen aikataulu ja lähetystiedot tästä linkistä.

Budapestin MM-kisojen avausiltana nähtiin käsittämätön puolituntinen, kun kaksi hollantilaista kaatui loppusuoralla kultataistelussa.

Ensin naisten 10 000 metrillä nähtiin dramaattinen ratkaisu, kun loppusuoralla MM-kullasta Etiopian Gudaf Tsegayn kanssa kamppaillut Hollannin Sifan Hassan meni kumoon.

Hassan näytti osuvan vierellään juosseeseen etiopialaiseen. Tsegay voitti MM-kultaa, kun kävellen maaliin tullut Hassan oli puolestaan 11:s.

Toiseksi sijoittunut etiopialainen Letesenbet Gidey tuli taluttamaan melko hyväntuulista hollantilaista maaliin. Etiopian kolmoisvoiton täydensi Ejgaeyhu Taye.

Hassan itse ei aikonut tehdä protestia.

– Sillä ei ole minulle mitään väliä. Urheiluliittomme saattaa protestoida. Minä hävisin sen kuitenkin, Hassan totesi Yle Urheilulle.

Sifan Hassan kaatui 10 000 metrillä.

Hollantilaisilla oli draamaa myös 4 x 400 metrin sekaviestissä. Maan ankkuri ja 400 metrin aitajuoksutähti Femke Bol kaatui selvässä johdossa juuri ennen maaliviivaa ja menetti maailmanmestaruuden ME-ajan tehneelle USA:lle.

Yhdysvallat teki matkalla maailmanennätyksen. Hollanti oli lopulta koko kisan viimeinen.

Femke Bol kaatuu loppusuoralla.

Richardsson johti pitkään 10 000 metrin finaalia

Sijalle 15 yltänyt Camilla Richardsson pääsi kokemaan 10 000 metrillä, miltä tuntuu johtaa MM-finaalia. Kun muilla ei ollut vetohaluja, suomalaisjuoksija siirtyi kärkeen ensimmäisen kilometrin jälkeen.

Richardssonin komennossa taivallettiin usean kierroksen ajan. Hän joutui luopumaan kärkipaikastaan vasta puolenvälin jälkeen, jolloin kärkijuoksijat halusivat lisätä vauhtia.

– Olin miettinyt aika monta skenaariota, mutta tuo ei ollut yksi niistä, Richardsson totesi.

Camilla Richardsson tulee maaliin.

Richardsson kertoi tehneensä aiemmin tänä kesänä kisassa virheen siinä, kun hän ei lähtenyt vetämään. Nyt hän halusi kokeilla toisenlaista taktiikkaa.

– Silloin oli kauheaa tönimistä. Nytkin piti koko ajan jarruttaa. Joku juoksi päälleni. Meni hermot.

– Itse asiassa helpotti, kun menin vetämään. Mietin, että ei minulla ole mitään mahdollisuuksia voittaa tätä. Lähdetään vetämään ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Richardsson juoksi loppumatkan yksin.

– Vauhti oli epätasainen. Kun pääryhmä lähti, se oli liian kovaa, Richardsson kertasi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *