• 1 toukokuun, 2023

Lajilegenda Mark Selby hönki jo niskaan, mutta Luca Brecel kesti paineet ja voitti ensimmäisenä mannereurooppalaisena snookerin MM-kultaa


Brecel päihitti Mark Selbyn snookerin MM-finaalissa erin 18–15. Hän on ensimmäinen belgialainen snookerin MM-voittaja.

Luca Brecel kuvassa.

Kuva: George Wood / Getty Images

Belgian Luca Brecel, 28, juhlii snookerin MM-kultaa. Mestaruus on Brecelin ensimmäinen. Hän kukisti Crucible-teatterissa pelatussa finaalissa nelinkertaisen maailmanmestarin, Englannin 39-vuotiaan Mark Selbyn erin 18–15.

Brecel on ensimmäinen belgialainen snookerin MM-voittaja. Kaikki aiemmat mestarit ovat tulleet Ison-Britannian maista, Irlannista, Australiasta tai Kanadasta.

– Mahtavaa. En näe enää mitään. En tiedä miksi, Brecel herkisteli BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Snookerin suosio tulee räjähtämään Euroopassa. Olin todella hermostunut, koska halusin sen tapahtuvan Belgialle ja Euroopalle. Nyt en voi odottaa, mitä tulee tapahtumaan. Olen todella iloinen, että tein sen, Brecel sanoi.

Sunnuntain avauspäivän jälkeen tilanne oli 9–8 Brecelille. Selby pussitti sunnuntaina 147 pisteen lyöntisarjan eli maksimibreikin ensimmäisenä pelaajana MM-finaalissa.

– Onnittelut Lucalle. Hän on suuri lahjakkuus ja mahtava tyyppi, jolla on hieno perhe. Nauti tästä vuodesta, ansaitsit sen, pelasit fantastisesti, Selby sanoi.

– Oli hienoa tehdä maksimibreikki Cruciblessa, en koskaan ajatellut tekeväni sitä loppuottelussa. Muistan sen tunnelman lopun ikääni. Mutta nyt ei ole kyse minusta, Luka pelasi fantastisesti, Selby sanoi.

Mark Selby ja Luca Brecel kuvassa.

Mark Selbyllä ja Luca Brecelillä on 11 vuoden ikäero. Kuva: Zac Goodwin / PA Images via Getty Images

Brecel karkasi maanantain ensimmäisellä sessiolla 15–10-johtoon. Belgialainen aloitti myös viimeisen jakson hyvin ja siirtyi 16–10-johtoon, kahden erän päähän voitosta.

Selby ei kuitenkaan luovuttanut, vaan voitti kuusi erää putkeen Brecelin alkaessa sortua virheisiin. Tilanne oli 16–15 Brecelille ja näytti, että Selby tulee tasoihin.

– Selby on pahin mahdollinen vastustaja finaalissa. Hän vain tulee aina takaisin, hän on todellinen taistelija. Kun tilanne oli 16–15, en ajatellut voittamista. En saanut palloihin osumia, mutta sitten sain hyvän breikin, Brecel sanoi.

Brecel pystyi nappaamaan seuraavan erän ja voitti MM-kultaa valloittamalla myös seuraavan erän.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *