• 1 elokuun, 2023

Kuuntele suorana Jyväskylän MM-rallin ennakkolähetystä – juuri nyt äänessä hallitseva maailmanmestari RovanperäMyhinpää ja Västilä palaavat Jyväskylän MM-ralliin

Kilpailujohtaja Kai Tarkiainen kertoo Ralli-illan ennakkolähetyksessä, että joka vuosi Jyväskylän MM-ralliin on tarkoitus tehdä muutoksia, jotta kilpailu pysyy vaihtelevana.

– Emme koskaan halua tehdä niin kuin ennen. Tänä vuonna haluttiin vähän vaihtelevututa ja haastavuutta, joten mukana ovat Västilä ja Myhinpää, jotka ovat kaksi maantieteellistä ääripäätä tässä rallissa ja ovat myös vaikeimmat pätkät. Niitä yksikään kuljettaja ei paina kerralla mieleensä.

Muutoksilla on tarkoitus tarjota kuskeille haastavuutta ja yleisölle vaihtelevuutta. Västilä on ajettu viimeksi 90-luvulla ja Myhinpää on ollut Jyväskylän MM-rallin ohjelmassa vuonna 2015.

Suomalainen rallikuljettaja Roope Korhonen ajaa Jyväskylässä WRC3-luokassa ja tähtää jatkuvasti isompiin kilpailuihin.

– Tietenkin, kun Laukaasta on kotoisin, niin Laukaa pitää sanoa, WRC3-luokassa ajava Korhonen paljastaa suosikkierikoiskokeensa.

– Tänä vuonna, kun kisoja on ollut säännöllisesti, niin en enää jännitä, mutta kyllähän se voi ennen Harjun erikoiskoetta jalka hieman tutista.

Korhonen tähtää kartanlukija Anssi Viinikan kanssa huipulle ja aivan MM-sarjan terävimpään kärkeen.

– Kyllä siinä saa olla puurot syöty ja kahvit juotu ennen lähtöä, Viinikka ennakoi tämän vuoden uusia erikoiskokeita.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *