• 27 kesäkuun, 2023

kultaa ja maailmanennätys – ”Tärkeää on, että Maamme-laulu soi”


Suomen skeet-miehet olivat huippuvireessä Euroopan kisoissa Puolassa. Trio tehtaili maailmanennätyksen jo karsinnassa.

Timi Vallioniemi (vas.), Eetu Kallioinen ja Tommi Takanen näyttävät kultamitaleitaan.

Onnelliset voittajat Timi Vallioniemi (vas.), Eetu Kallioinen ja Tommi Takanen. Kuva: Lassi Palo / Ampumaurheiluliitto

Eetu Kallioisella, Tommi Takasella ja Timi Vallioniemellä oli hymy herkässä Wroclawissa, Puolassa käytävissä Euroopan kisoissa. Trio ampui skeetin miesten joukkuekilpailussa kultaa ja kasvatti samalla Suomen mitalitilin kahteen Euroopan kisojen ampumaurheilussa. Kallioinen ampui sunnuntaina pronssille miesten skeetin henkilökohtaisessa kilpailussa.

– Todella hieno päivä, Kallioinen, Takanen ja Vallioniemi hymyilivät ennen palkintojenjakoa.

– Koko vuosi on tultu ja menty, nyt tuntuu hyvältä, Takanen sanoi.

Suomi onnistui jo karsinnassa loistavasti, kun joukkue ampui tuloksekseen 222. Se on uusi maailmanennätys ja Italian nimissä ollut entinen ennätys koheni yhdellä kiekolla. Suomalaiset ampuivat karsinnassa tasaisen varmasti, sillä Kallioisen tulos oli 74 (25+25+24), Vallioniemen 73 (25+25+23) ja Takasen täydet 75 (25+25+25).

Kultaottelussa Suomi sai vastaansa karsinnassa toiseksi tulleen Italian. Alku oli hankala, mutta kolmen pummin jälkeen Suomi tuli tasoihin ja siirtyi johtoon. Kun Kallioinen pudotti ratkaisevat kiekot, joukkue pääsi tuulettamaan voittoa pistein 7–3.

– Koutsi (italialainen Pietro Genga) sanoi eilen illallisella, että Italia on pakko voittaa. Nyt se tehtiin, Vallioniemi hymyili.

– Tärkeää on, että Maamme-laulu soi. Se on mielenkiintoista kokea. Timi piti tiimin kasassa, voitto ja ME, mahtavaa! Kilpailun aikana oli aika monta jännää hetkeä, voittajakolmikko iloitsi.

Suomen skeet-miehet juhlivat kultaa.

Suomen joukkue juhli, kun kultamitalit varmistuivat. Kuva: Lassi Palo / Ampumaurheiluliitto
Suomen skeet-joukkue Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi, Tommi Takanen ja valmentaja Pietro Genga tuulettavat.

Suomen skeet-joukkue Eetu Kallioinen (vas.), Timi Vallioniemi, Tommi Takanen ja valmentaja Pietro Genga saivat tuulettaa kultaottelun jälkeen. Kuva: Lassi Palo / Ampumaurheiluliitto

Pronssiottelussa kohtasivat karsinnan kolmonen ja nelonen eli Saksa (215) ja Kreikka (213). Kreikkalaiset saivat himmeimmät mitalit pistein 6–2.

Lähteet: Ampumaurheiluliiton ja Olympiakomitean tiedotteetSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *