• 5 elokuun, 2023

Kalle Rovanperän Jyväskylän MM-ralli virallisesti ohi – rungon vauriot liian suuria korjattavaksi


Kalle Rovanperän autoa ei saada kuntoon lauantaiksi, joten hallitsevaa maailmanmestaria ei nähdä enää Jyväskylän MM-rallissa. Rovanperä ajoi ulos kahdeksannella erikoiskokeella.

Kalle Rovanperä Jyväskylän MM-rallissa 2023.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ajoivat ulos Myhinpään toisella erikoiskokeella. Kuva: All Over Press

Kalle Rovanperän Jyväskylän MM-ralli on virallisesti ohi, Rovanperän talli Toyota kertoo julkaisemassaan tiedotteessa.

Rovanperän nimi ehti jo olla lauantain lähtölistassa ja tuomariston päätöksellä Rovanperän auton huoltoaikaa pidennettiin tunnilla. Toyotan talli kertoo, että auton vahingot ovat liian suuria korjattavaksi, eikä Rovanperää sekä kartturi Jonne Halttusta nähdä enää Jyväskylän teillä.

– Valitettavasti auton numero 69 huollossa on todettu, että rungon vauriot ovat liian suuria korjattavaksi ja meidän on vetäydyttävä kilpailusta, sanoo tallin julkaisema tiedote.

Rovanperän auto lähti katolleen Myhinpään erikoiskokeella. Rovanperä ehti ajaa viisi pohja-aikaa peräkkäin ennen kuin kaatoi autonsa kärkipaikalta. Rovanperä ja Halttunen selvisivät tällistä ilman suurempaa loukkaantumista.

Hallitseva maailmanmestari kuvaili, että katolleen meno tuntuu hieman kyljessä.

– Sen verran kovaa tielle pudottiin. Lähden nyt kuvauksiin. Varmistetaan, että kaikki ookoo. Sitten pystyy ajamaan, jos siltä tuntuu, kertoi Rovanperä huoltoparkissa.

Kalle Rovanperän voittohaaveet kariutuivat Myhinpään taipaleella.

Yle välittää Jyväskylän MM-rallin tapahtumat kattavasti: Kuuntele suorana Ralliradiosta alusta loppuun ja katso kohokohtaklipit tuoreeltaan Ylen huippusuositusta ralliseurannasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *