• 20 huhtikuun, 2023

Jori Lehterä kehui Rauno Korven veikkausta, mutta veisteli sählypelin ”kaunoistaan” – asiantuntija ihmetteli Ben Bloodin kurittomuutta


Yle Urheilun asiantuntija Topi Nättisen mukaan Ben Bloodin toisen erän hölmöilyt käänsivät ensimmäisen finaalin suunnan.

Jori Lehterä tuimana vaihtopenkillä.

Jori Lehterällä on ”kaunoja” Rauno Korpea kohtaan. Kuva: Tomi Hänninen

– Olimme kyllä valmiina. Opimme HIFK-sarjasta, että tauon jälkeen pitää olla kaikkien mukana ja viisikon yhteisenä. Toisessa erässä vähän notkahdimme, mutta sitten muistimme, miten peliä taas pelataan.

Näin kommentoi Tapparan kultakypärä Jori Lehterä joukkueensa 5–1-voittoa. Lukemat eivät tulleet Yle Puheen kuuntelijoille yllätyksenä, sillä Tapparan valmentajalegenda Rauno Korpi ennusti lopputuloksen oikein jo ennen ottelua Jääkiekkokierroksella.

– Fiksu mies. Ainoa vaan, kun kerran pelasimme Classicia vastaan sählyä lätkäjätkillä ja voitimme pelin, niin hän laittoi minut viimeiseksi vaihdoksi vilttiin. Vähän kannan kaunoja, mutta hyvin veikkasi, Lehterä veisteli Yle Urheilulle.

– Se oli voittopeli, joten ei muisteltu pahalla. Otimme saunamakkarat ja lähdimme saunaan, hän jatkoi.

Jori Lehterä tuulettamassa Ben Bloodin edessä.

Lehterä sai tuulettaa ketjukavereidensa onnistumisia. Pelicansin Ben Blood seurasi maalia läheltä. Kuva: Tomi Hänninen

Blood hölmöili

Lehterän ketju oli jälleen vahvassa vireessä ottelussa. Lehterän laiturit Veli-Matti Savinainen (1+1) ja Kristian Tanus iskivät ottelussa Tapparan kaksi ensimmäistä maalia.

– Lehterä ja Tanus pelasivat todella tasapainoisen pelin. Savinainen hölmöili yhden jäähyn, mutta älytöntä kamppailua. Hän hankki siirretyn rangaistuksen, mistä tuli maali, Yle Urheilun asiantuntija Topi Nättinen sanoo.

– Kun katsoo hänen kamppailuaan maalin edessä ja päädyssä, ei tarvitse ihmetellä, miksi häneltä löytyy neljä Suomen mestaruutta.

Savinaisen hölmöily ei kostautunut, sillä tilanteesta annettiin molemmille rangaistukset. Vastaavasti Pelicansin puolustaja Ben Blood otti kaksi typerää jäähyä toisessa erässä. Jälkimmäistä ei ehditty ottaaa täytäntöön, kun Tappara iski ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan.

– Se oli täysin kuritonta Bloodilta. Hän ei pystynyt hallitsemaan omia tunteita. Kaksi tilannetta, kaksi maalia, missä tunne ohjasi. Yritti olla peliä ovelampi, mutta noihin ei ole varaa. Jossain toisissa sarjoissa on voinut olla varaa, mutta nämä ovat niitä hetkiä, milloin pitää rauhoittua, Nättinen sanoo.

Ben Blood hölmöili kaksi jäähyä.

Ben Blood otti toisessa erässä kaksi jäähyä. Kuva: Tomi Hänninen

Pelicans oli vielä ennen Bloodin hölmöilyjä pelissä hyvin mukana. Se jopa hallitsi toista erää pitkään, noin 15 minuutin ajan. Pelicans pystyi kiekottelemaan ja pelaamaan rohkeasti omalla tutulla tyylillään.

– Näen, että suurin syy oli Ben Bloodin yksittäiset hölmöilyt, jotka käänsivät tilanteen. Muuten Pelicans puolusti todella kypsästi. Heillä ei ollut ongelmaa ja lähtivät kiekolla rohkeasti hyökkäämään.

Pelicansilla jatkossa yhä vaikeampaa

Nättisen mukaan Tappara ei joutunutkaan antamaan lopulta parastaan. Hän uskoo, että jatkossa Tappara ei anna yhtä mittavia hallintajaksoja lahtelaisille.

– Tapparan ei tarvinnnut pelata kuin muutamia pelin hetkiä parhaalla tasollaan kiekollisena. Kun he pääsivät johtoon, niin he hallitsivat pelin rytmin ja ottivat henkisen tilan itselleen. He eivät antaneet mitään ilmaiseksi.

– Jatkossa Tappara ei anna noin pitkiä pätkiä Pelicansille. Pelicansin pitää pystyä hyödyntämään vielä lyhyemmät hallintajaksot.

Kristian Tanus tuuletti maalia.

Tanus vei Tapparan johtoon avauserässä. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Nättisen mukaan Pelicansin voiton mahdollisuudet kasvavat perjantaina, jos peli pysyy pitkään tasaisena. Useamman maalin johtoon tamperelaisia Pelicans ei voi päästää, sillä “jäädyttämisen mestarit” jättävät hyvin usein vastustajan kirin yhteen tai nollaan maaliin.

– Jos peli pysyy tasaisena ja molemmille tulee hetkensä, totta kai Pelicansin voiton mahdollisuudet kasvavat. Mutta täytyy myös sanoa, että ei se ihan Tapparakaan joutunut mittaamaan itseään. Enemmän se tuli Pelicansin virheistä.

Jääkiekon SM-liigan finaalit jatkuvat perjantaina Tampereella kello 18.30. Yle Puheen Jääkiekkokierros seuraa kaikkia finaaliotteluita. Perjantain lähetys alkaa kello 18.10.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *