• 17 toukokuun, 2023

”Joku taika Mörön pelaamisessa on”


Suomen voittomaalin Ranska-ottelussa viimeistellyt Teemu Hartikainen iloitsi Leijonien sytyttäjän Marko ”Mörkö” Anttilan onnistumisista.

Marko Anttila jublar.

Marko Anttilan maalituuletus ei jättänyt kylmäksi. Kuva: AOP

Timo Uusitalo,

Jussi Saarinen

Leijonien ykkösviisikon laitahyökkääjä Teemu Hartikainen peräänkuuluttaa malttia Suomi-faneilta.

– Ranska sinnitteli hyvin ottelussa mukana ja tiukoille se meni. Voitto on kuitenkin voitto. Paikkoja oli riittävästi. Kun rentous tulee mukaan, niin niitä (maaleja) alkaa tulla enemmän. Jokainen maali antaa lisää rentoutta ja kasvattaa samalla itseluottamusta.

Hartikainen laukoi Sakari Mannisen esityöstä Suomen 4–2-voittomaaliksi jääneen osuman ylivoimalla kolmannen erän alussa.

Hartikainen ja Manninen ovat osuneet neljässä MM-kisapelissä yhteensä nyt viisi kertaa, mutta NHL-kaudella yli 60 maalia paukutellut, ketjun kolmas lenkki Mikko Rantanen hakee yhä avausmaaliaan.

– Neljä peliä tässä on vasta opeteltu yhteispeliä. Napsu lisää rentoutta, niin hyvä tulee. Koko ajan se pelaaminen kehittyy. Kun tulee Pohjois-Amerikasta, niin kestää hetken, että sopeutuu tänne (eurooppalaiseen kaukaloon), opasti Hartikainen ja viittasi puheillaan Rantaseen, Kaapo Kakkoon ja Kasperi Kapaseen.

Teemu Hartikainen tuulettaa Suomen 4–2-johtomaalia.

Teemu Hartikainen sai nimiinsä Ranska-ottelun voittomaalin ylivoimalla. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Kapteeni Marko Anttilan venymiskyky ei ollut enää mikään yllätys.

– Olen näissä piireissä sen verran jo pyörinyt, ettei se enää yllätä. Mörkö on Mörkö. Tänään oli taas kiva nähdä, että kun kaivattiin maaleja, niin hän nousi esille. Joku taika Mörön pelaamisessa on, kun hän pistää Leijona-paidan päällensä, virnisti Hartikainen leveästi.

– Viisi maalia iskettiin tauluun. Ja olihan enemmänkin tarjolla. Mutta sitä (tehokkuutta) kaivattiin, ja se otetaan tästä mukaan.

Anttilan maalin juhliminen innosti kotiyleisöä

Suomen paras pelaaja Ranskaa vastaan oli kapteeni, 37-vuotias Marko Anttila, joka kokosi tehot 1+1.

Anttila juhli Tampereen areenassa villisti tekemäänsä 3–2-soolomaalia toisessa erässä. Yleisö ainakin syttyi Leijona-legendan täysosumasta.

– Minä innostun noista aika paljon, kun ei niitä (maaleja) hirveän paljon tule vuoden aikana. Pyrin tuomaan parasta aina pöytään ja nautin MM-kisoissa pelaamisesta, tunnusti isojen pelien kulttihyökkääjä.

– Kova päivätyö jouduttiin tekemään, koska Ranska oli liikkuva, hyvin luisteleva joukkue. Se tiedettiin kyllä jo etukäteen.

Viisi maalia Ranskaa vastaan oli yksi harvoista ilonaiheista Leijonille. Sen sijaan 12 takaiskua neljään peliin herättää yhä aihetta pieneen kritiikkiin.

– Olihan meillä paikkoja tänään enempäänkin. Riittävä tehtiin. Tehot olivat ihan ok, mutta puolustusta pystymme parantamaan tietyissä tilanteissa. Ehkä myös kärsivällisyyttä. Kaikki tietävät kuitenkin, että nämä pelit ovat järjestäin tiukkoja otteluita, Anttila muistutti.

– Tehokkuutta saatiin, mutta pelit ovat aina vähän erilaisia eri vastustajia vastaan. Suunta on oikea ja voitto on tärkeä, niputti Anttila.

Suomi–Ranska 5–3 (1–1, 2–1, 2–1)

01.04 0–1 Chakiachvili (Bozon, Texier)
04.37 1–1 Pesonen (Pokka, Lammikko)
23.35 2–1 Oksanen (Anttila, Friman)
28.31 2–2 Addamo (Gallet, Leclerc)
31.36 3–2 Anttila (Matinpalo)
45.22 4–2 Hartikainen (Manninen, Rantanen) yv
49.08 4–3 Bertrand (Chakiachvili, Bozon)
58.58 5–3 Manninen (Rantanen, Määttä) tm

Maalivahtien torjunnat:
Emil Larmi FIN 7+4+8=19
Julian Junca FRA 10+9+8=27

Sarjataulukko

Alkusarjan jäljellä olevat Suomen ottelut:

Pe 19.5. Suomi–Unkari klo 16.20
La 20.5. Suomi–Itävalta klo 16.20
Ti 23.5. Suomi–Tanska klo 20.20Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *