• 29 heinäkuun, 2023

Jalkapallon suomalainen superlupaus Otso Liimatta, 19, Portugalin pääsarjaan – AC Oulu ”tyytyväinen” siirtokorvaukseen


Otso Liimatta siirtyy välittömästi Famalicaoon. Oulun tiedotteessa siirtoa kuvaillaan tarkkaan harkituksi, sillä Famalicao on kasvattanut viime vuosina useita nuoria suurempiin sarjoihin.

Otso Liimatta.

Otso Liimatan ura jatkuu pohjoisessa Portugalissa. Kuva: Juha Tamminen / All Over Press

Miesten jalkapalloliigassa AC Oulua edustanut Otso Liimatta siirtyy Portugalin pääsarjaseura Famalicaoon. AC Oulun tiedotteen mukaan sopimus on nelivuotinen ja tuo siirtokorvauksen oululaisseuralle, sillä Liimatan sopimus AC Oulun kanssa olisi jatkunut vuoden 2024 loppuun.

Tänä kesänä 19 vuotta täyttänyt Liimatta ehti pelata Veikkausliigassa 51 ottelua, joissa syntyi yhdeksän maalia.

Toukokuussa 2021 Veikkausliigassa 17-vuotiaana debytoinutta 169-senttinen väkkärää on pidetty suomalaisen jalkapallon suurlupauksena.

Liimatta on pallon kanssa taitava ja nopea vasemman laidan pelaaja, joka on parhaimmillaan edetessään pallon kanssa kohti vastustajan puolustuslinjaa. Oulun Tervarien kasvatti uskaltaa haastaa, ohittaa terävästi ja pystyy tarjoilemaan pelikavereilleen maalipaikkoja.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kantaviin voimiin nousseella Liimatalla on riittänyt kiinnostusta ulkomailta jo aiemminkin.

– Olen vielä aika pienikokoinen, niin minulla on vielä kehitettävää fysiikassani. Minun on oltava kaksinkamppailuissa kovempi, jotta pärjään isommissa sarjoissa, Liimatta pohti Ylelle heinäkuun alussa.

– Varmasti seurojen välillä on jotain keskusteluja, mutta mitään siirtoa ei vielä ole. En tiedä näistä itse mitään, keskityn vain omaan tekemiseeni, Liimatta naurahti tuolloin.

Otso Liimatta iski keväällä AC Oulun kauden ensimmäisen osuman. Oulu voitti KTP:n lopulta 2–0.

”Tarkkaan harkittu askel”

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen sanoi tiedotteessa, että on ollut hienoa seurata Otson ottamia steppejä viimeisen neljän vuoden aikana.

– Otso on adaptoitunut uusiin ympäristöihin seuran eri joukkueissa nopeasti. Se kertoo Otsosta pelaajana paljon. Otsolla on nopea pää ja jalat, korkea taitotaso sekä iso moottori. Nämä avut auttavat Otsoa sopeutumaan myös uran seuraavassa vaiheessa. Olen erittäin iloinen, että Otso pääsee todenteolla jahtaamaan unelmiaan.

Tällä kaudella Liimatta ehti pelata AC Oulussa 16 liigaottelua, tehdä neljä maalia ja antaa yhden maalisyötön. Keskikenttäpelaaja siirtyy Portugaliin välittömästi.

AC Oulu on Veikkausliigassa neljäntenä, vain viisi pistettä kärkijoukkue HJK:sta.

Oulun tiedotteessa Liimatan siirtoa kuvaillaan ”tarkkaan harkituksi askeleeksi”, sillä Famalicao on vuosien saatossa antanut ennakkoluulottomasti peliaikaa monelle nuorelle. Seuran kotikaupunki on pohjoisessa Portugalissa sijaitseva Vila Nova de Famalicao.

Otso Liimatta maalasi ajassa 90+4, kun AC Oulu haki 2–1-voiton Ilveksestä toukokuussa.

Vuonna 1931 perustettu Famalicao nousi Portugalin pääsarjaan kaudeksi 2019–20. Viime kaudella se sijoittui 18 joukkueen pääsarjassa hienosti kahdeksanneksi.

Joukkue pelaa kotiottelunsa 5 307 katsojaa vetävällä stadionilla nimeltä Estadio Municipal de Famalicao.

– Odotukset uudesta seurasta ovat hyvät. Toiminta on hyvin ammattimaista ja treeniympäristö laadukas, Liimatta kertoo tiedotteessa.

– Ensiksi pitää sopeutua uuden joukkueen ja liigan tempoon, mikä on todennäköisesti huomattavasti korkeampi. Myös fysiikkaa tulee vielä kehittää.

AC Oulun toinen merkittävä kauppa

Aiemmin tänä vuonna 20-vuotias toppari Miika Koskela siirtyi norjalaiseen Tromssaan neljän vuoden sopimuksella. Myös tuolloin AC Oulu sai siirtokorvauksen.

AC Oulun toimitusjohtaja Hanna Väänänen ja hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo korostavat tiedotteessa, että osa seuran strategiaa on panostaa nimenomaan nuoriin sekä olla ponnahduslauta kohti ulkomaalaisia sarjoja.

– Tiedostamme Otson arvon ja potentiaalin. Olemme iloisia, että voimme olla seura, jossa Otso Liimatan ja Miika Koskelan kaltaiset nuoret lupaavat pelaajat ovat voineet kehittyä siihen pisteeseen, että he ovat kiinnostavat Suomea suuremmissa liigoissa pelaavia joukkueita. AC Oulu on tyytyväinen siirron taloudellisiin yksityiskohtiin, sanoo Kaismo.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *