• 20 elokuun, 2023

Jalkapallon MM-kisat huipentuvat, mutta kuka ratkaisee loppuottelun? Asiantuntijat uskovat Englannin kahteen tähteen – kerro mielipiteesi!


Jalkapallon naisten MM-kisat ovat vain loppuottelua vaille valmiit. Ylen asiantuntijat listasivat omia veikkauksiaan finaalin ratkaisijasta. Kerro jutussa oma veikkauksesi!

Chloe Kelly ja Salma Paralluelo

Kuka ratkaisee jalkapallon MM-finaalin? Kuva: Getty Images

Jalkapallon MM-kisojen finaali pelataan tänään Sydneyn olympiastadionilla. Maailmanmestaruuden ratkovat eurooppalaiset, kun hallitseva Euroopan mestari Englanti kohtaa seurajoukkueiden tähtiä pursuavan Espanjan.

Kuukauden ajan käydyt kisat ovat olleet yllätysrikkaat ja täynnä urheiludramaattisia käänteitä. Kahdesta mestariehdokkaasta on kuitenkin tarjolla tuttuja ratkaisijoita loppuottelun ratkaisevaksi pelaajaksi.

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntijat veikkasivat ennen finaalia sen ratkaisevaa pelaajaa, lyhyine perusteluineen. Voit katsoa asiantuntijoidemme veikkaukset ottelun ratkaisevaksi pelaajaksi ja antaa omasi jutussa alla olevassa vastauslaatikossa.

Nuori tähti, viime vuoden ratkaisija vai Ellen Whiten perillinen?

Suurin osa asiantuntijoista luottaa ratkaisijan löytyvän Englannin riveistä. Hallitseva Euroopan mestari on osoittanut vahvuutensa kovissa peleissä, vaikka senkin matkassa on riittänyt mutkia.

Erityistä suosiota asiantuntijoiden riveissä nauttii viime kesänä EM-finaalin Saksaa vastaan jatko-ottelussa ratkaissut hurjapotkuinen Chloe Kelly. Kellyn nostivat ehdokkaakseen Essi Sainio, Jonne Kunnas ja Maija Saari.

– Itse liputan Espanjan mestaruutta, muitta uskon, että Englantin nousee myllyn alta väsyneenä voittoon. Kelly iskee ratkaisumaalin kun pelikellossa on 78. minuutti, Kunnas arvioi.

– Komppaan Jonnea, Englanti vie ja Chloe Kelly tulee vaihdosta ratkaisemaan pelin, Saari puolestaan sanoo.

Lue lisää Chloe Kellystä: Chloe Kelly laukoi kovempaa kuin yksikään mies Valioliigassa – näin ikonisesti tuulettanut ratkaisija kommentoi saamaansa huomiota

Chloe Kelly juhlii välieräpaikkaa.

Chloe Kelly (edessä) on saanut tuulettaa kisoissa jo yhtä ratkaisemaansa kamppailua. Kuva: Getty Images

Toinen vahvasti kannatusta kerännyt Englannin vaihtoehto on kisoissa ihastuttanut ja vihastuttanut Lauren James. Nuori tähti on kisoissa kerännyt huomiota pallotaidoillaan ja taitavalla potkutekniikallaan, mutta myös kyseenalaisella tempullaan Nigeriaa vastaan neljännesvälierissä.

Jamesin kelkkaan hyppäävät Heidi Pihlaja ja Marianne Miettinen.

– James tulee vaihdosta ratkaisemaan pelin, niputtaa maalitilanteessaan pari vastustajaa ja laittaa tsippilaukauksen yläkulmaan. Peli päättyy Englannille 1–0, Pihlaja ennakoi.

Sarina Wiegmanin šakkimatti nasahtaa toisen jakson lopulla ja James saa synninpäästön aiemmista törttöilyistään ampumalla unelmavedon pelin lisäajalla, Miettinen ennustaa.

Lue lisää Lauren Jamesista: Englannin tähti oli aina liian hyvä liian nuorena – MM-kisat olivat jymymenestys, kunnes turnauksen rumin temppu keskeytti ylistyslaulun

Yhden erilaisen veikkauksen mahdollisesta ratkaisijasta antaa asiantuntijoiden riveistä Hanna Ruohomaa. Hän toivoo onnistumista Englannin kärjessä pelaavalle Alessia Russolle.

– Hänen roolistaan on puhuttu paljon kisojen aikana, koska hän ei ole tehnyt kotimaan sarjassaan niin paljon maaleja. Hän oli viime kesän EM-kisojen ”supervaihtopelaaja”. Nyt hän on isossa roolissa, vaikkei niitä maaleja olekaan tullut. Hän on pystynyt astumaan Ellen Whiten jättämiin todella suuriin kenkiin, joten toivoisin vielä, että hän saisi lunastettua ne lopullisesti maalin merkeissä, Ruohomaa perustelee.

Entinen yleisurheilija vai kokenut toppari?

Espanjaankin löytyy kuitenkin vahvaa luottoa. Sen ratkaisijaehdokkaiksi nousee kaksi peluria.

Espanjalaisten yhdeksi kärkinimeksi on noussut Salma Paralluelo. 19-vuotias oli ennen jalkapallouran valitsemista huiman lahjakas yleisurheilija, jota verrattiin yhdysvaltalaiseen supertähteen Sydney McLaughlin-Levroneen.

Lue lisää Salma Paralluelosta: Espanjan 19-vuotiaalla MM-jalkapallosankarilla uskomaton tarina – valmentaja vertasi maailmanennätyksiä murskaavaan yleisurheilun supertähteen

Salma Paralluelo tuulettaa maalia.

Salma Paraluello on ihastuttanut MM-kisoissa Espanjaa seuranneita. Kuva: Getty Images

Paralluelon nostivat ratkaisijakseen Marko Saloranta ja Liisa-Maija Rautio.

– Loppuottelun ratkaisijaksi hän nousee iskemällä vastahyökkäyksestä voittomaalin, tekemällä sen juoksemalla vastahyökkäykseen ylös nousseen Englannin Lucy Bronzen selustaan.

– Espanja vie MM-kultaa ja Paralluelo jatkaa maalintekoa myös finaalissa. Kisojen alussa hän ei ollut niin näkyvä, mutta nyt ex-juoksija on päässyt varsinaiseen lentoon ja niiden maalien makuun! Veikkaan kuitenkin, että maali tapahtunee keskitystilanteesta, Rautio veikkaa.

Maiju Ruotsalainen puolestaan veikkaa Irene Paredesia.

– Hän ratkaisee pelin tekemällä maalin kulmapotkutilanteesta, kuuluu Ruotsalaisen ennustus.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *