• 29 heinäkuun, 2023

Hylätty ukrainalaismiekkailija sai sittenkin paikan joukkuekilpailuun sekä olympiapaikan


Ukrainalainen Olha Harlan ei kätellyt venäläistä Anna Smirnovaa. Harlan hylättiin henkilökohtaisesta kilpailusta, mutta uuden päätöksen mukaan hän saa osallistua joukkuekilpailuun.

Olha Harlan on asettanut miekan eteen, kun Anna Smirnova yrittää kätellä häntä.

Olha Harlan ei kätellyt Anna Smirnovaa. Kuva: Andreas Solaro / AFP

Ukrainalainen miekkailija Olha Harlan saa osallistua Milanossa käynnissä olevien miekkailun MM-kisojen joukkuekilpailuun. Kansainvälinen miekkailuliitto muutti päätöstään perjantaina.

Harlan hylättiin torstaina, koska hän ei suostunut kättelemään venäläistä vastustajaansa Anna Smirnovaa. Smirnova oli tulossa kättelemään Harlania ottelun jälkeen, mutta Harlan laittoi miekkansa väliin. Korona-aikana miekkailijat löivät ottelun jälkeen miekkansa yhteen, mutta nykyään kätellään jälleen normaalisti. Harlan voitti Smirnovan 15–7, mutta Harlanin hylkäyksen johdosta kumpikaan ei päässyt seuraavalle kierrokselle.

Nyt Harlan saa kuitenkin osallistua joukkuekilpailuun. Lisäksi Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kirjoitti Harlanille kirjeen, jonka mukaan Harlan saa paikan Pariisin olympialaisiin, vaikka ei saavuttaisi paikkaa tuloksillaan.

– Sääntöjä täytyy muuttaa. Ukrainalaiset eivät voi kätellä venäläisiä sodan aikana, Harlan sanoi ennen uusimpia päätöksiä.

Ukrainalaiset tennispelaajat eivät ole kätelleet venäläisiä ja valkovenäläisiä vastustajiaan. Harlan sanoi, että Kansainvälisen miekkailuliiton puheenjohtaja Emmanuel Katsiadakis oli antanut hänelle luvan olla kättelemättä Smirnovaa.

– Luulin, että minulla oli hänen sanansa, mutta näköjään ei, Harlan sanoi.

Säilämiekkailija Harlan, 32, voitti Pekingin olympialaisissa 2008 joukkuekisan kultaa. Lisäksi hänellä on joukkuekisan olympiahopea ja kaksi henkilökohtaista olympiapronssia. MM-kultaa Harlan on juhlinut kuusi kertaa.

Harlanin ja Smirnovan ottelu oli ensimmäinen venäläisen ja ukrainalaisen miekkailijan kohtaaminen sodan alkamisen jälkeen. Vielä keskiviikkona miekkailun MM-kisoissa ukrainalainen Ihor Reizlin antoi luovutusvoiton venäläiselle Vadim Anokhinille.

Keskiviikkona Ukrainan urheiluministeriö muutti aiempaa linjaustaan. Uuden ohjeistuksen mukaan ukrainalaiset eivät voi kohdata urheilijoita, jotka ”edustavat Venäjän federaatiota ja Valko-Venäjää”. Miekkailun MM-kisoissa venäläiset ja valkovenäläiset kilpailevat ”neutraaleina urheilijoina”.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *