• 20 kesäkuun, 2023

HJK:lle vastustaja Pohjois-Irlannista Mestarien liigan karsinnassa – ”Ilman muuta tavoite on mennä europeleissä lohkovaiheeseen”


HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat heinäkuussa. Konferenssiliigan karsinnoissa Haka kohtaa Crusadersin Pohjois-Irlannista ja Honka Tobol Kostanayn Kazakstanista.

HJK firar mål.

HJK aloittaa europelit heinäkuussa. Kuva: All Over Press

HJK kohtaa jalkapallon Mestarien liigan karsinnan 1. kierroksella Larne FC:n Pohjois-Irlannista.

Larne FC voitti keväällä historiansa ensimmäisen Pohjois-Irlannin mestaruuden. Se pelaa nyt ensimmäistä kertaa Mestarien liigan karsinnoissa.

Ensimmäinen osaottelu pelataan Helsingissä 11. tai 12. heinäkuuta ja toinen osaottelu Pohjois-Irlannissa 18. tai 19. heinäkuuta.

Arvonnassa HJK:n vastustajaksi oli viisi vaihtoehtoa, Larnen lisäksi joukkueet Puolasta, Gibraltarilta, Latviasta ja Luxemburgista.

– Puolan mestari olisi oletettavasti ollut tuosta korista selkeästi kovin. Kun se vältettiin, on vaikea sanoa muista joukkueista. Pitää ottaa huomioon myös, mihin on helppo matkustaa ja muuta sellaista. Nyt tuli Larne ja sitä vastaan pelataan, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela arvioi arvontatulosta.

Heti arvonnan jälkeen HJK:n leirissä ei vielä ole juuri tietoa tulevasta vastustajasta. Pohjois-Irlannissa on kausi tauolla ja harjoituspelit ovat kohta alkamassa. Tutustuminen FC Larneen alkaa nyt.

– Valmistaudumme niin kuin kaikkiin peleihin. Hankimme informaatiota niin paljon kuin mahdollista. Käymme varmasti katsomassa paikan päällä. Koskela totesi.

Larne-peleistä alkaa jälleen HJK:n europelitaival, jossa voi olla paljon pelejä edessä. Mikä olisi hyvä tulos europeleistä?

– Olemme kaksi vuotta putkeen olleet lohkovaiheessa, joten tuntuisi hasulta sanoa, että joku muu tyydyttäisi. Ilman muuta tavoite on mennä lohkovaiheeseen. Samaan aikaan pitää ymmärtää, että Euroopassa on pienissäkin futismaissa paljon seuroja, jotka pyörittävät toimintaa isoilla resursseilla. Arvallakin on merkitystä.

Lohkovaiheitakin on erilaisia. HJK voi päätyä Mestarien liigan, Eurooppa-liigan tai Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Koskela tarkentaa, että minkä tahansa kilpailun lohkovaihe olisi hyvä tulos.

Konferenssiliigan karsinnoissa Valkeakosken Haka sai myös vastustajan Pohjois-Irlannista. Haka kohtaa Crusadersin 13. ja 20. heinäkuuta. FC Honka vaa vastaansa Tobol Kostanayn Kazakstanista.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *