• 30 kesäkuun, 2023

Huima suomalaisilta Timanttiliigassa! Wilma Murto taivutti kesän parhaansa, Viivi Lehikoinen komeasti kakkoseksi


Wilma Murto ja Viivi Lehikoinen nappasivat toiset sijat yleisurheilun Timanttiliigassa Lausannessa.

Wilma Murto firar i inomhus-EM 2023.

Wilma Murto taivutti Lausannen illassa toiselle sijalle.(Arkistokuva) Kuva: EPA-EFE

Wilma Murto ylitti kesän parhaansa 477 ja nappasi toisen sijan yleisurheilun Timanttiliigan naisten seiväskilpailussa Lausannessa.

Murto oli jo kiinni kilpailun voitossakin, mutta kovaa taktista peliä pelannut USA:n olympiavoittaja Katie Moon nousi voittoon tuloksella 482. Moon jätti korkeuden 477 väliin, mutta taivutti 482 kolmannella yrityksellään.

– Nyt onnistui se, että kisa meni hyvin, vaikkei ollut huippuhyvä fiilis. Annoin sen mikä nyt oli annettavissa. Tässä on ollut läpi kesäkuun tiivis kilpailutahti, Murto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Murto selvitti 441 toisella, 451 ensimmäisellä, 461 ja 471 toisellaan ja 477 ensimmäisellä.

– Kisa lähti nihkeästi liikkeelle, mutta hyvin sain puristettua sen loppuun. 482:stä tuli kaksi huonoa limboa ja yksi roiskaisu, mutta 471:n ja 477:n ylitykset jättivät enemmän mietittävää.

Murrolle Lausannen kilpailu päätti alkukesän kisaturneen. Nyt edessä on treenijakso ennen 23. heinäkuuta Lontoon käytävää Timanttiliigan kilpailua.

Viivi Lehikoinen huippujuoksulla kakkoseksi

Viivi Lehikoinen sijoittui toiseksi naisten 400 metrin aitajuoksussa. Lehikoinen juoksi ajan 54,67 ja jäi 27 sadasosaa aiemmin kesällä tekemästään Suomen ennätyksestä. Hollannin Femke Bol vei voiton ajalla 52,76.

– Olı tosi hyvä juoksu. Viime ja tällä viikolla on ollut vähän ongelmia juoksun kanssa, eikä nytkään verryttelyssä tuntunut hyvältä. Ajattelin keskittyä siihen, että juoksen alun mahdollisimman kovaa. Se toimi Huelvassa ja nyt, Lehikoinen viittasi Huelvan SE-juoksuunsa 54,40.

Vaikka juoksu kulki hyvin, siitä jäi sopivasti nälkää tuleviin koitoksiin.

– Itse ajattelin maalissa, että aika olisi voinut olla parempikin, kun Bol ei ole aiemmin ollut noin lähellä, Lehikoinen kertaili.

Oliver Helander: ”Tänään vähän vaikeampaa”

Oliver Helander ylsi miesten keihäskilpailussa neljänneksi. Helander heitti illan parhaallaan tuloksen 83,50 ja jäi harmittavasti ulos kolmen parhaan finaalikierrokselta.

– Tänään oli vähän vaikeampaa. Tuli ensimmäisellä heitolla ihan liian lähelle ja se meni yli. Siitä oli jostakin syystä vähän vaikea sitten lähteä parantamaan, Helander sanoi.

Helander heitti kauden parhaansa 87,32 Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun alussa.

– Yritin ensimmäisellä samanlaista heittoa kuin Turussa, että kilpailu lähtisi hyvin käyntiin. Neljänteen heittoon otin sitten vähän vauhtia pois ja se lähti paremmin, Helander kertasi.

Intian Neeraj Chopra juhli voittoa tuloksella 87,66. Saksan Julian Weber kiskaisi 87,03 ja sijoittui toiseksi. Tšekki Jakub Vadlejch nappasi kolmannen sijan (86,13).

Juoksuradalla miehistä säväyttivät miesten 1 500 metriä voittanut Norjan Jakob Ingebrigtsen ja 5 000 metrin ykkönen Etiopian Berihu Aregawi. Ingebrigtsen juoksi alle sekunnin päähän tuoreesta Euroopan ennätyksestään aikaan 3.28,72, ja Aregawi hurjasteli vitosella liki soolona kauden kärkiajan 12.40,45.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *