• 8 toukokuun, 2023

Florida Panthers enää voiton päässä toisesta jättiyllätyksestä – Aleksander Barkov on saanut supertähdet pahasti solmuun


Voittomaalin jatkoajalla alustanut Anton Lundell muistutti jokaisen unelmoivan lapsena pudotuspelien jatkoajasta. Toronton päävalmentaja antoi kunniaa Floridalle Mitch Marnerin tehottomuudesta.

Florida jublar efter tredje segern över Toronto.

Florida Panthers juhli voittoa railakkaasti. Kuva: Lehtikuva

Florida Panthers on lähellä toista jättiyllätystä NHL:ssä. Panthers kukisti aiemmin runkosarjan voitto- ja piste-ennätyksen tehneen Bostonin ja on nyt vahvasti kiinni jatkopaikassa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Maanantaiaamuna Suomen aikaa Toronto oli jo lähellä sarjan kavennusta, mutta Anton Lundellin alustama Sam Reinhertin vanhanaikainen toi 3–2-voiton jatkoerässä.

– Uskon, että jokainen unelmoi lapsena pelaavansa Stanley Cupin pudotuspeleissä jatkoajalla kotikaukalossaan. Se oli uskomatonta. Meillä oli 25 pelaajaa, jotka halusivat tehdä voittomaalin. Ja ”Reino” teki sen. Olen hyvin onnellinen hänen puolestaan, Lundell kommentoi onnistumista.

Panthers johtaa sarjaa voitoin 3–0, kun itäisen lohkon finaaleihin vaaditaan neljä voittoa.

– Meillä on ollut paljon pelaajia, jotka ovat nousseet esiin tärkeillä hetkillä. Yritämme kaikki toteuttaa samaa suunnitelmaa ja saamme sen kautta paljon enemmän itseluottamusta tiukoissa tilanteissa, Reinhart puolestaan totesi.

Sam Reinhart iski jatkoerässä voittomaalin! Florida sarjassa 3–0-johtoon.
Reinhart kiepauttaa kiekon vanhanaikaisella maaliin.

Reinhart kiepautti maalinsa tähän tapaan. Kuva: NHLI via Getty Images

Supertähdet ilman maaleja

Suomalaiskapteeni Aleksander Barkov on saanut Toronto Maple Leafsin tähtipelaajat solmuun. Barkov urakoi jälleen lähes 23 minuuttia pelaten suurimpia tähtiä vastaan.

Mitchell Marner, Auston Matthews, William Nylander ja John Tavares jäivät kukin jälleen ilman maalia. Heistä kukaan ei ole onnistunut ohittamaan Sergei Bobrovskia kolmessa ottelussa.

Barkov pitelee Matthewsia takanaan.

Aleksander Barkov on jättänyt Auston Matthewsin varjoonsa. Kuva: NHLI via Getty Images

Sarjan kolmannessa ottelussa Matthews kilautti pelin ensimmäisellä minuutilla tolppaan. Seuraavan laukauksen maalia kohti hän sai vasta, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Marner puolestaan menetti hänelle epätyypillisesti kiekon kahdesti omalla alueellaan.

Nelikosta esimerkiksi Marner teki peräti 11 pistettä pudotuspelien avauskierroksella.

– Annan kunniaa Floridalle. He pelaavat häntä vastaan kovaa, Toronton päävalmentaja Sheldon Keefe kommentoi Marneria.

– Hän on loistava pelaaja: hän tekee töitä ja yrittää. Tämän päivän peli oli erilainen kuin kaksi muuta. Kummallakaan joukkueella ei ollut paljoakaan tilaa hyökätä, Keefe selitti.

Bobrovski loistaa

Floridan päävalmentaja Paul Mauricella oli oma arvionsa, miten hänen suojattinsa ovat onnistuneet pimentämään Toronton supernelikon.

– Bobrovski. Siihen vastaus päättyisi.

Toronton päävalmentaja Keefe niin ikään kehui, kuinka Panthers puolusti maalinsa edustaa tiiviisti. Samoilla linjoilla oli myös Tavares.

– He puolustavat todella tiiviisti. Yritämme päästä keskelle ja meidän on löydettävä tapa onnistua siinä, Tavares tuumasi.

Schenn törmää Samsonoviin.

Toronton maalivahti Ilja Samsonov loukkaantui tässä tilanteessa. Päävalmentajalla ei ollut tietoa maalivahtinsa kunnosta. Kuva: Getty Images
Duclair tekee maalin.

Anthony Duclair ohitti myöhemmin Joseph Wollin tähän tapaan. Kuva: Getty Images

Torontolla vaikea paikka

Toronton tähdet olivat myös viidellä viittä vastaan ongelmissa. Panthers vei kahden ensimmäisen erän laukaukset Matthewsia vastaan 19–9 ja Marneria vastaan 21–7.

– Pelissä oli hetkiä, jolloin kontrolloimme peliä ja meillä oli hyvä hyökkäysalueaika. Mutta se ei ollut niin suuri kuin tarvitsemme tai niin paljon kuin haluaisimme, Matthews kommentoi.

Vaikka peli ei kuljekaan, Matthewsin mukaan Toronto ei voi lannistua, vaan jatkaa työtä ja uskoa toisiinsa.

– Olemme tietysti vaikassa paikassa. Mutta voimme ainoastaan keskittyä seuraavaan peliin. Silloin meillä on viimeinen mahdollisuus voittaa, tähtipelaaja sanoi.

– Emme voi turhautua. Kun turhautuu, asiat eivät mene ollenkaan hyvin, Marner puolestaan totesi.

NHL:n pudotuspeleissä on nähty 204 kertaa tilanne, jossa joukkue on ollut 0–3-tappiolla paras seitsemästä -sarjassa. Neljästi joukkue on onnistunut nousemaan sarjan voittoon.

Edellisen kerran tuo ihme nähtiin 2014, kun Los Angeles Kings pudotti San Jose Sharksin 1. pudotuspelikierroksella.

Kerran on nähty nousu 0–3-asemasta Stanley Cupin voittoon. Tuon ihmeen teki Toronto vuoden 1942 finaaleissa Detroitia vastaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *