• 23 toukokuun, 2023

”Ainoa ammatti, jossa loukkaukset hyväksytään”


Real Madridin brasilialaishyökkääjä Vinicius Junior joutui sunnuntain ottelussa rasistisen hyökkäysten kohteeksi. Espanjan jalkapalloliiton pomo sanoi, että maalla on ongelma rasismin kanssa.

Vinicius Junior.

Vinicius Junior sai punaisen kortin Valencia-ottelun lopussa. Kuva: EPA-EFE

Jalkapallomaailmaa puhuttaa sunnuntaina pelatun Valencian ja Real Madridin ottelun tapahtumat. Realin brasilialaistaituri Vinicius Junior joutui valencialaiskannattajien rasististen solvausten kohteeksi Espanjan pääsarjan La Ligan ottelussa.

Ottelu keskeytyi toisella puoliajalla hetkeksi. Lopulta turhautunut Vinicius Junior ajettiin kentältä jälkimmäisen puoliajan lisäajalla, kun hän otti yhteen Valencian Hugo Duron kanssa.

Vinicius kirjoitti ottelun jälkeen Twitterissä, että La Liga kuuluu rasisteille ja Brasilia sekä Espanja tunnetaan rasistien maana.

BBC laski (siirryt toiseen palveluun), että Vinicious Junior oli joutunut tällä kaudella rasististen loukkausten kohteeksi peräti seitsemässä ottelussa.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas moitti Vinicius Junioria siitä, että hän ei saapunut ottelun jälkeen tapaamiseen, jossa oltaisiin keskusteltu, mitä rasismitapauksissa voidaan tehdä.

– Ennen kuin arvostelet ja panettelet La Ligaa, sinun on ilmoitettava itsestäsi kunnolla, Tebas reagoi.

BBC:n asiantuntija Micah Richards tyrmistyi La Liga -pomon lausunnoista.

– Javier on yrittänyt tehdä itsestään uhrin tässä kaikessa. Se on todella noloa, mitä hän on kertonut lausunnossaan, Richards kommentoi (siirryt toiseen palveluun).

– Se saa vereni kiehumaan ja se on osa ongelmaa. Tämä ei ole vain jalkapallon ongelma, se on elämää, jota ihmiset käyvät joka päivä läpi.

Xavi.

Muun muassa FC Barcelonan valmentaja Xavi asettui puolustamaan Vinicius Junioria. Kuva: IMAGO/Pressinphoto/ All Over Press

Pelaajalegenda kivahti

Real Madrid on ilmoittanut tapauksesta Espanjan syyttäjälle viharikoksena. Espanjan syyttäjät päättävät, miten rikostutkinnan kanssa tullaan etenemään.

Uutistoimistojen mukaan useampia ihmisiä on jo pidätetty tapaukseen liittyen.

Tebas sanoi, että La Liga on tehnyt kaikkensa rasismin kitkemiseksi.

Espanjan jalkapalloliiton pomo Luis Rubiales on eri linjoilla (siirryt toiseen palveluun).

– Ensimmäiseksi pitää tunnustaa, että meillä on ongelma tässä maassa. Se on vakava ongelma, joka ryvettää kokonaisen joukkueen, fanikunnan ja seuran.

Moni urheilutähdistä, kuten Kylian Mbappe, Rio Ferdinand ja Lewis Hamilton ovat osoittaneet tukensa Vinicius Junioria kohtaan.

Maanantaina kantaa otti (siirryt toiseen palveluun)pelaajalegenda ja FC Barcelonan nykyinen päävalmentaja Xavi.

– Tämä on ainoa ammatti, jossa loukkaukset hyväksytään. En usko, että ketään leipuria tai opettajaa loukattaisiin työpaikalla.

– Tämän kaiken pitää loppua.

Xavin mielestä ottelu olisi pitänyt keskeyttää kokonaan.

– Ei ole väliä, mitä paitaa pitää yllään. Vinicius on ihminen ennen kuin hän on jalkapalloilija. Meidän täytyy puolustaa jalkapalloilijoita. En ymmärrä ihmisenä, että joudut sietämään loukkauksia.

Lähteet: BBC, Goal.com, ReutersSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *