• 20 kesäkuun, 2023

Titanicin hylylle sukeltaneen aluksen löytämisellä on kiire – happea riittää neljäksi päiväksi


Sukellusaluksen etsinnöissä ovat mukana Kanadan ja Yhdysvaltojen rannikkovartiostot.

Titanicin hylyn keulameren pohjassa.

Kuva: Atlantic Productions / AFP

Titanicin hylylle sukeltaneen ja kadonneen turisteja kuljettaneen aluksen etsintöjä Atlantilla on jatkettu läpi yön ilman tuloksia.

Etsintöihin ovat osallistuneet Yhdysvaltain ja Kanadan rannikkovartiostot. Etsintöjä johtaa Yhdysvaltain rannikkovartiosto, joka on kertonut etsintöjen olevan käynnissä meren pinnan alla kaikuluotaimen avulla sekä pinnan päällä.

Viranomaiset kertoivat maanantaina, että sukellusveneessä riittää happea noin neljäksi päiväksi. Yhteyttä alukselle ei ole saatu.

Etsintöjä jatketaan tänään.

Entisen sukellusvenekapteenin Thomas Shugartin mukaan alus olisi jo löydetty, jos ”pienemmät vauriot olisivat pakottaneet sen pintaan”.

– Jos aluksessa on ollut vuotoa ja se on merenpohjassa, mahdollisuudet ovat huonot, sanoo Shugart CNN:lle.

Samanlaisessa aluksessa kerran jumissa kaksitoista tuntia ollut Titanic-asiantuntija Larry Daley sanoo puolestaan Reutersille olevansa toiveikas, sillä teknologia on parantunut jatkuvasti.

– Meillä on aluksella oma hengitysjärjestelmä, ja jos sitä huolletaan oikein vaihtamalla suodattimia, siellä voi olla alhaalla melko monta tuntia, arvioi Daley.

Mukana ainakin britti, ranskalainen ja pakistanilaisia

Viranomaisten mukaan sukellusaluksessa on ainakin viisi ihmistä. Yksi aluksella olevista on BBC:n mukaan brittiliikemies Hamish Harding.

Ranskalainen entinen sukeltaja Paul-Henry Nargeolet sekä OceanGates Expeditionin johtaja Stockton Rush ovat mukana aluksella, kertoo Sky News. CNN:n mukaan aluksessa on myös pakistanilainen Shahzada Dawood ja hänen poikansa Sulaiman Dawood. Perhe tiedotti asiasta.

Yhteys OceanGaten Titan-sukellusalukseen katkesi sunnuntaina, noin kaksi tuntia matkan alkamisen jälkeen.

Sukellusalusta käytetään turistien viemiseen Titanicin hylylle.

Titanicin hylky makaa merenpohjassa noin 3 800 metrin syvyydessä ja uppoamispaikka on noin 600 kilometrin päässä Kanadan rannikosta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *