• 23 huhtikuun, 2023

NHL:n kuumin suomalaismaalivahti teki heti lähtemättömän vaikutuksen aamupalapöydässä – ”On ollut uskomatonta pelata hänen edessään”


Joonas Korpisalo on tällä hetkellä NHL:n kovavireisin maalivahti. Los Angelesin avainpuolustaja Mikey Anderson suitsuttaa suomalaista, joka ei piileksi pöydän nurkassa.

Joonas Korpisalo heittää mailan katsomoon.

Joonas Korpisalo on ehtinyt villitä fanejakin Los Angelesin paidassa. Kuva: NHLI via Getty Images

Roope Visuri,

Johanna Juntunen

Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa on luvassa herkullinen kahden NHL-kamppailun ilta. NY Islanders ja Carolina kohtaavat kello 20.00, Florida ja Boston kello 22.30.

NHL:n pudotuspelien kuumin suomalaismaalivahti on ollut toistaiseksi Los Angeles Kingsin suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo.

Korpisalo on torjunut Kingsin jo kahdesti voittoon avauskierroksella ennakkosuosikki Edmonton Oilersia vastaan. Altavastaajana sarjaan lähtenyt Kings johtaa 2–1. Siitä on suuresti kiittäminen Korpisaloa.

28-vuotias Korpisalo kaupattiin maaliskuun alussa Columbuksesta Los Angelesiin. Hän on vakuuttanut enkelikaupungin joukkueen maalilla ja on ollut pudotuspeleissä koko NHL:n kuumin maalivahti.

Korpisalo teki heti alkuun lähtemättömän vaikutuksen joukkuekaveriin Mikey Andersoniin.

– Muistan, kun hän ensimmäisenä päivänään istui pöytään aamupalalle. Hän jutteli heti, eikä piileksinyt nurkissa. Hän tuli heti kaikkien keskelle. ”Korpi” ei ole ehkä äänekkäin kaveri, mutta ei pelkää osallistua keskusteluun ja kertoa mielipiteensä, Anderson suitsuttaa.

Katso Joonas Korpisalon parhaat torjunnat, kun suomalainen johdatti heti pudotuspeliavauksessa Kingsin makeaan vierasvoittoon Oilersista.

Kingsin kärkipuolustustajiin kuuluva Anderson kehuu etenkin Korpisalon luonnetta ja ulospäinsuuntautuneisuutta.

– On ollut uskomatonta pelata hänen edessään. Hän on tuonut positiivista energiaa joukkueeseen. Se on erittäin tärkeää etenkin nyt tällaisena pudotuspeliaikana. Korpi ottaa isoja torjuntoja, kun tarvitaan. Korpi on lisännyt mukavuutta tekemiseemme. Hän kysyi heti, mitä teemme eri tilanteissa kaukalossa, Anderson luettelee.

Korpisalon nousun taustalla on upea tarina. Vielä vuosi sitten koko NHL-ura oli vaakalaudalla. Lonkkaleikkauksen jälkeen tällä kaudella Korpisalo on ollut kuitenkin kovassa iskussa.

– On mennyt ihan hyvin alusta asti. Jätkät ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Oli helppo hypätä joukkueeseen mukaan, Korpisalo sanoo ja äityy hehkuttamaan.

– Nyt ollaan pudotuspeleissä ja tämä on hauskaa!

Huippuvireessä loistava Joonas Korpisalo: ”Tämä on hauskaa!”
Mikey Anderson suitsuttaa suomalaisen luonnetta

Edmontonilla on todella kovia hyökkääjiä, kun riveistä löytyy esimerkiksi maailman parhaana pidetty Connor McDavid sekä toinen pistetykki Leon Draisatl. Supertähti McDavid ja hänen ketjukaverinsa Zach Hyman sekä Evander Kane eivät ole osuneet Korpisalon taakse pudotuspelisarjassa kertaakaan tasaviisikoin.

– He (McDavid ja Draisaitl) ovat varmaankin maailman kaksi parasta pelaajaa, heitä on pidettävä koko ajan silmällä. McDavid pääsi edellisessä pelissä iskemään kahdesti, mutta Draisaitl pidettiin hienosti kiinni, Korpisalo kuvaili.

Rasmus Kupari sai myös Korpisalosta seuraksi toisen suomalaisen joukkueeseen.

– Oli mukavaa, että sai suomalaisen tänne. Häntä ei ole tarvinnut auttaa hirveästi. Hän tuli tosi hyvin sisään joukkueeseen. Perhe on kotiutunut tänne. Hän näyttää nauttivan täällä ja kiekkokin tarttuu, mikäs siinä sitten, Kupari kuvailee.

Kuparin mukaan Korpisalon hyvät otteet ovat vaikuttaneet Kingsin olemukseen kaukalossa.

– Joukkueesta huokuu luottamus, että Korpisalo on viimeisenä lukkona. Voi antaa vetoja, kun luottaa hänen ottavan kiekot kiinni, Kupari toteaa.

Korpisalon sopimus on tällä hetkellä voimassa kauden loppuun saakka. Anderson toivoo, että suomalainen jatkaisi NHL-uraansa Los Angelesissa.

– Toivon, että hän pysyy täällä. Olemme onnekkaita, että hän pelaa nyt meillä, Anderson kehuu.

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on täynnä magiaa – ja kirouksia. Se alleviivattiin myös tänä keväänä nopeasti. Mistä kaikesta avauskierroksen erityisyys koostuu? Ja miltä tuntuu pelata ensimmäinen pudotuspeliottelu?

Kuuntele tuorein Ikan änäri -podcastin jakso!Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *