• 3 heinäkuun, 2023

Nato-Suomen ensimmäinen alokaserä aloittaa tänään palveluksensa


Ukrainan sodasta saatuja oppeja viedään koulutuksiin. Naisia palveluksen aloittavista on yli 700.

Beväringar i Dragsvik i Ekenäs.

Sotilasvalan harjoitus Dragsvikissa elokuussa 2022. Kuva: Linus Westerlund / Yle

Lähes 12 000 uutta alokasta aloittaa tänään varusmiespalveluksensa. Kyseessä on ensimmäinen alokaserä, joka aloittaa palveluksensa Suomen ollessa puolustusliitto Naton jäsen.

Pääesikunnan koulutuspäällikkö, eversti Kari Pietiläinen kertoo tiedotteessa, että aktiivinen kansainvälinen harjoitustoiminta näkyy uusien varusmiesten koulutuksessa.

– Varusmiehet tapaavat usein liittolaisiamme harjoituksissa, hän sanoo.

Pietiläinen toteaa, että Natoon liittymisen lisäksi osaamisen ja koulutuksen kehittämisessä huomioidaan turvallisuusympäristössä tapahtuneet muutokset.

– Sotatieteellinen tutkimustieto pyritään saamaan mahdollisimman nopeasti hyötykäyttöön kentälle. Maanpuolustuskorkeakoulun ja Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen sekä puolustushaarojen tutkimuskeskusten rooli on tässä keskeinen. Ukrainan sodasta saatuja oppeja jalkautetaan koulutuksen ja harjoitusten sisältöjä kehittämällä, hän kuvaili.

Uusista alokkaista suurin osa eli noin 9 000 palvelee Maavoimien osastoissa. Lisäksi noin 1 500 palvelee Merivoimien ja lähes 800 Ilmavoimien joukko-osastoissa. Rajavartiolaitos ottaa vastaan 340 alokasta. Naisia palveluksen aloittavista on yli 700.

Varusmiespalvelus kestää koulutuksesta riippuen 165, 255 tai 347 päivää.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *