• 14 maaliskuun, 2023

Mystikko Ior Bockin vaalima Lemminkäisen temppeli myytiin 260 000 eurolla ulkomaille


Bock väitti, että sipoolaiseen kallioon olisi piilotettu muinaissuomalainen temppeli ja valtava aarre.

Lemminkäisen temppelin suuaukko.

Kyypelivuoreksi kutsuttu kallio kuvattuna kesäkuussa 2022. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Jaakko Mannermaa,

Anna Näveri

Sipoossa sijaitsevan niin sanotun Lemminkäisen temppelin maa-alueet on myyty huutokaupassa 260 000 eurolla. Kauppa nuijittiin eilen maanantaina.

Myynnistä vastannut kiinteistönvälittäjä Timo Kanerva Asuntokaruselli oy:stä paljastaa ostajasta vain sen, että tämä on ulkomaalainen.

– Ostaja on toivonut vähän matalampaa profiilia. Aikanaan sitten rekistereistä tietoja saa kaivettua, Kanerva sanoo.

Lemminkäisen temppelin maa-alueisiin kuuluu kaksi rakentamatonta tonttia. Niistä pienempi on noin puolen hehtaarin ja isompi vajaan puolentoista hehtaarin kokoinen.

Maa-alueiden lähtöhinta huutokaupassa oli 150 000 euroa.

Videolla näkyy Kyypelivuoren alue kuvattuna ilmasta.

Edellinen omistaja, Helsingin Astanga Joogakoulu päätti viime marraskuussa myydä Lemminkäisen temppelin talousvaikeuksien takia. Joogakoulu oli ostanut maa-alueet vuosituhannen alussa, kun edesmenneen mystikko Ior Bockin omaisuus pakkohuutokaupattiin.

Ior Bock väitti, että tontilla sijaitsevan kallion sisään olisi piilotettu muinaissuomalainen Lemminkäisen temppeli ja reitti valtavan aarteen luo. Bockin seuraajat aloittivat kaivaukset Kyypelivuoreksi kutsutulla kalliolla vuonna 1987.

Pitkistä etsinnöistä huolimatta mitään temppeliä saati aarretta ei ole löytynyt.

Kaivauksien mahdollinen jatkuminen on toistaiseksi arvoitus. Ei ole tiedossa, mitä ostaja aikoo Lemminkäisen temppelillä ylipäätään tehdä.

– Sitä eilen vähän kyselin. Jotain suunnitelmia on, mutta niistä ei sen enempää mainittu, kertoo Asuntokarusellin Kanerva.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *