• 26 helmikuun, 2023

MM-kisoissa jälleen vaarallisia kaatumisia! Eero Hirvonen latasi suorat sanat: ”Aika surkuhupaisaa”



Eero Hirvonen piti kisajärjestäjien päätöstä hypätä vastuuttomana. Sekajoukkuekisa jouduttiin keskeyttämään kahden kaatumisen jälkeen. Hirvosen mukaan alastulomäki oli ”ihan liimaa”.

Yhdistetyn sekajoukkuemäessä kaksi rajua kaatumista – kilpailu keskeytettiin

Yhdistetyn sekajoukkuemäessä Planican MM-kisoissa nähtiin draamaa, kun Italian Alessandro Pittin ja Japanin Akito Watabe kaatuivat peräkkäisillä hyppyvuoroilla.

Heitä ennen Eero Hirvonen oli pysynyt pystyssä 99 metrin hyppynsä, mutta vaikeuksien kautta.

– Alastulo on ihan liimaa. On tosi vaikeaa tulla alas. Ei auta tulla kuin mahdollisimman takapainoisesti alas, Hirvonen totesi.

Sekään ei ole ihan helppo homma mäkimonoilla. Hirvosen mukaan naiset pystyvät hieman turvallisemmin tulemaan alas, koska he ovat kevyempiä.

– Kun tulee 100 kilometriä tunnissa alas ja sitten nappaa kiinni, voi miettiä kuinka kivaa se on, Hirvonen totesi.

Katso Eero Hirvosen hyppy

Kokenut Pittin kaatui jo koekierroksen hyppynsä. Hirvosen mukaan voi miettiä, missä on vika, kun kokeneet ja paljon nähneet urheilijatkaan eivät pysy pystyssä, vaikka tietävät, mitä pitäisi tehdä.

Hirvonen piti kilpailun viemistä läpi näissä oloissa vastuuttomana. Ylen tv-haastattelun aikana selvisi, että kilpailua yritetään jatkaa tunnin tauon jälkeen Suomen aikaa kello 13.00.

Suomalaisurheilija ei ollut vakuuttunut päätöksestä.

– Olihan se aika surkuhupaisaa, että peruttiin koekierros. Sitten he yrittävät vähän tampata mäkeä ja uudelleen mäkeen, Hirvonen latasi suoraa kiritiikkiä kisajärjestäjille.

Hirvosella oli tarjota yksi ratkaisuehdotus.

– Pitäisi varmaan vähän suolata samalla lailla kuin hiihtoladulla, että saadaan alastulopintaa jäiseksi, Hirvonen totesi.

Haastattelun jälkeen kansainvälinen hiihtoliitto FIS tarkensi, että uusi alkamisaika mäelle olisi 13.30.

Katso Eero Hirvosen haastattelu!

Yle Urheilun asiantuntijan Janne Ahosenkin mukaan nyt Planicassa nähty alastulo on todella ahdistava. Planicassa muuttuivat yön aikana olosuhteet runsaasti, kun lunta tuli oikeink unnolla.

– Itsekin tiedän, että uusi lumi ahdistaa. Tämä mäki pudottaa korkealta. Alastulo jysäyttää ja sitten suksi nappaa kiinni. Jos paino edessä, niin mennään samantien nenilleen, Ahonen havainnollisti.

Ahosen mukaan ei tunnissa ihan hirveästi pystytät tekemään mäen kunnon eteen. Nyt hän pitää hyppäämistä turvallisuusriskinä. Ahonen kuitenkin uskoo, että kaikki mahdollinen tehdään turvallisen urheilemisen eteen.

– Lumi yllätti talviurheilijat, Ahonen totesi lakonisesti.

Ylen selostamossa Hirvosen henkiökohtainen valmentaja Petter Kukkonen piti Ahosen tapaan kilpailun keskeytystä oikeana ratkaisuna.

– Jos jotain hyvää kaivataan, nyt oli Eerolta toistaiseksi paras hyppy täällä Planicassa. Kun Eero pääsee paineettomasti hyppämään, näkyy kunto. Suurin haaste on pään sisällä. Miten onnistuu olemaan kilpailutilanteessa rohkea? Kukkonen kuvaili.



Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *