Lauri Markkanen ainoana NBA-pelaajana sataan donkkiin ja 200 onnistuneeseen kolmosheittoon yhden kauden aikana!

Lauri Markkasella ei ollut ehkä paras heittopäivä NBA:ssa, mutta suomalaistähti teki silti historiallisen tempun maailman parhaassa koripallosarjassa.

Lauri Markkanen sai 200 uponnutta kolmosheittoa ja 100 donkkia kasaan yhden NBA-kauden aikana.

Kuva: NBAE via Getty Images

Lauri Markkasen edustama Utah Jazz hävisi koripallon NBA:ssa Brooklyn Netsille 110–111 (42-53).

Ottelu oli silti merkityksellinen Markkaselle, sillä hän sai ottelun kolmannen jakson lopussa kasaan kauden 200. onnistuneen kolmosheiton kaventaessaan lukemat 68–83:een. Se heitto varmisti käden ruhjevammasta viime aikoina kärsineelle suomalaiselle teon, johon ei ollut kukaan aiemmin pystynyt.

Markkasesta tuli NBA-historian ainoa pelaaja, joka on yhden kauden aikana donkannut 100 kertaa korin ja heittänyt 200 kolmosheittoa pussinpohjalle.

Brooklyn hallitsi kamppailua alusta lähes loppuun saakka. Mikal Bridges johti Netsiä 30 pisteellä.

Sitkeä Jazz nousi kuitenkin viimeisen reilun kolmen minuutin aikana kymmenen pisteen tappiosta pisteen päähän. Lopussa Kelly Olynyk sai vielä paikan voittokoriin, mutta heitto ei uponnut.

Jazzin takamies Talen Horten-Tucker oli pelipäällä saldoten ottelun isoimman pistemäärän 32. Lisäksi hän jakoi kahdeksan koriinjohtanutta syöttöä.

Nets teki aktiivisen Markkasen korinteon hankalaksi ja tuplasi tarvittaessa Jazzin avainpelaajan. Lauri heitti kuusi ensimmäistä kaukoheittoaan ohi, mutta kokosi lopulta 35 minuutissa kelpo tehot 23/9/2s.

Markkasella oli koko ottelun paras plus/miinus -tilasto, +11. Markkasen heitot upposivat ottelussa 8/21, kolmoset 1/8 ja vapaaheitot 6/6.