• 14 kesäkuun, 2023

Kultaisen liigan lopputurnauspaikka lipesi Suomen näpeistä – Tšekki haki Tampereelta tylyn vierasvoiton: ”Ei tullut kakkaa housuun”Suomen miesten lentopallomaajoukkue hävisi Tšekille 0–3. Joukkue kohtaa vielä lohkon päätöspelissä Viron lauantaina.

Joonas Jokela kehui Tšekin joukkuetta.

STT Urheilu,

Paavo Forsberg,

Sari Sirkkiä

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa Kultaisen liigan lohkovaiheen viimeisessä pelissään 17.6. Viron. Yle näyttää ottelun kanavillaan.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen tie kesän Kultaisessa liigassa nousi pystyyn keskiviikkona Tampereella. Vastustaja Tšekki haki C-lohkon ottelussa selvän 3–0-vierasvoiton.

Eräpisteet kirjattiin Tšekin hyväksi 25–17, 25–21, 25–17.

Tappio merkitsi Suomen jatkohaaveiden romuttumista. Ylipäätään Suomi olisi tarvinnut Tšekki-ottelusta 3–0- tai 3–1-voittoa, jotta jatkomahdollisuudet olisivat pysyneet vahvemmin hengissä.

Lopputurnauspaikassa kiinni oleva lohkojohtaja Tšekki oli Suomea Tampereella kaikessa edellä ja meni joka erän lopussa menojaan.

Joonas Jokela oli Suomen paras pistemies. Hakkuri nakutti 12 pistettä.

– Kaveri oli tänään hyvä. Ammattimiehet näyttivät verkon toisella puolella, miksi he ovat ammattimiehiä. Heilläkin oli pakkovoiton paikka, niin kiristivät vähän ruuvia, ja me emme pysyneet perässä.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena, mutta vierailija meni menojaan oltuaan sitä ennen tappiolla pistein 6–7. Tšekki voitti viisi pistettä peräkkäin ja karkasi lopulta 25–17-erävoittoon.

Varsinkin Tšekin ykköshakkuri Marek Sotola teki kentällä mitä tahtoi. Hänen vaikeilla syötöillään Tšekki karkasi avauserässä 11–8-tilanteesta 15–8-johtoon.

– Ensimmäinen erä jätti aika paljon parannettavaa. Syöttöpeli ei ole toiminut. Kuusi syöttövirhettä ja nolla ässää. Vastaanotossa ja hyökkäyksessä hävittiin selkeästi, Ylen Urheilun asiantuntija Mikko Esko analysoi.

Toisessa erässä Suomi sinnitteli tasoissa 12–12-tilanteeseen. Erän loppu oli Tshekin juhlaa.

Tšekki petrasi kotiottelustaan

Kolmas erä noudatti kahden edellisen käsikirjoitusta. Suomi roikkui vastustajan rinnalla 7–7:ään. Sen jälkeen Tšekki voitti 18 pistettä, Suomi kymmenen.

Ottelun kulkua kuvasi hyvin se, että Tšekki käytti sen aikana vain yhden aikalisän, päätöserässä.

Suomi hävisi toukokuun lopussa Kultaisessa liigassa vieraissa Tšekille niukasti 2–3, mutta nyt takkiin tuli reilusti.

– Ei tietenkään voi olla tyytyväinen, jos hävitään 0–3. Vastustajalle täytyy kuitenkin nostaa hattua. Tšekki pelasi paljon paremmin kuin kotiottelussaan, Suomen kapteeni Antti Ronkainen sanoi.

Suomi aloitti Kultaisen liigan voitolla Virosta. Sen jälkeen tuli ensimmäinen tappio Tšekille, voitto Slovakiasta ja sitten kaksi perättäistä 0–3-tappiota Slovakialle ja Tšekille.

– Vastustajien joukkueilla on ollut nouseva trendi. Olemme mielestäni pelanneet aika samanlaista lentopalloa, lukuun ottamatta edellistä peliä Slovakiassa. Se oli ihan pannukakku, Joonas Jokela sanoi.

– En koe, että joukkueemme itseluottamus mureni turnauksen edetessä. Voihan se olla, että jollain tuli kakkaa housuun, mutta ei kai. Ei minulla ainakaan.

Mikko Esko puolestaan arvioi, että nuoren joukkueen itseluottamus on saattanut alkaa horjua.

– Lähdettiin hyvällä itseluottamuksella ja saatiin hyvä onnistuminen heti Viroa vastaan. Pikku hiljaa epäonnistumiset ovat saattaneet syödä joukkueen itseluottamusta. Ei ole löydetty selkeää ykköskuusikkoa. Tänään päävalmentaja Joel Banks luotti pitkään samoihin pelaajiin, eikä tehnyt kauhean aikaisessa vaiheessa vaihtoja, mitä olisi ehkä voinut tehdä, Esko sanoi.

Suomi päättää Kultaisen liigan C-lohkon lauantaina Tampereella Viroa vastaan.

Kultaisen liigan lopputurnaus pelataan Kroatiassa 24.–26. kesäkuuta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *