• 3 huhtikuun, 2023

Kokoomuksen Häkkänen toivoo, että keskusta osallistuu hallitustunnusteluihinSekä perussuomalaiset että SDP ovat kiinnostuneita hallitusyhteistyöstä kokoomuksen kanssa. SDP ei kuitenkaan suostu kokoomuksen sopeutustavoitteeseen.

Varapuheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) kommentoi hallitustunnusteluja A-studiossa.

Eduskuntavaalien suurimman puolueen kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen toivoo, että kaikki puolueet osallistuvat hallitustunnusteluihin. Maanantain A-studiossa vierailleen Häkkäsen mielestä myös keskustan tulisi pitää eri vaihtoehdot auki. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on jo ilmoittanut, että keskustan paikka on oppositiossa.

– Koska tilanne on sen verran vakava Suomen kannalta, niin toivotaan, että kaikki puolueet, keskusta mukaan lukien, pitävät avoimin mielin kynän sauhuamassa.

Häkkänen ei suostunut vielä sanomaan, mitkä puolueet olisivat kokoomukselle mieluisimpia hallituskumppaneita.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Leena Meri kertoi toivovansa ja myös uskovansa, että kokoomus ottaa hänen puolueensa hallitustunnusteluissa vakavasti. Perussuomalaiset nousi vaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

– Viime kierroksella oli sellainen tunne, että ei neuvotella vakavasti. Se oli SDP:ltä aika ikävästi tehty.

Myös kolmanneksi suurin puolue SDP osallistuu hallitustunnusteluihin vakavalla mielellä, totesi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman keskustelussa. SDP ei kuitenkaan Lindtmanin mukaan suostu kuuden miljardin euron sopeutustavoitteeseen, mikä on kokoomuksen kynnyskysymys.

– En usko, että tulemme näkemään kuuden miljardin menosopeutuksia. Sellaisia emme ole mukana tekemässä.

Katso koko A-studion lähetys Yle Areenassa.

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Voit keskustella aiheesta tiistaihin kello 23 asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *