• 23 maaliskuun, 2023

“Kenialaiset gorillat varmaan hyökkää ensi vuonna Suomeen” – Olympiastadionilla yleisökato, Hiihtoliiton pomo hämmästeli


Näytösluonteiseen stadionsprinttiin tuli paikalle vajaat 5000 katsojaa. Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi harmitteli huonoa tuuria toista kertaa järjestetyssä tapahtumassa.

Johannes Hösflot Kläbo jakoi nimmareita Olympiastadionilla.

Johannes Hösflot Kläbo oli yksi Olympiastadionin yleisön suurimmista suosikeista. Hänelle sateli nimmari- ja selfiepyyntöjä kilpailun jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen – Chilipictures

Helsinki Ski Weeks -tapahtuma Olympiastadionilla huipentui keskiviikkona stadionsprinttitapahtumaan. Olympiastadionille olisi tosin mahtunut reilusti enemmän väkeä, kun Suomen ja maailman huiput mittelivät näytösluonteisessa tapahtumassa.

Tapahtuma järjestetiin toista kertaa. Viime vuonna paikalla oli 8 000 henkeä. Hiihtoliiton kaupallisen johtajan Jari-Pekka Joupin mukaan tänä vuonna yleisömäärä oli vajaa 5 000.

Jouppi harmitteli huonoa tuuria tapahtuman järjestämisessä.

– Viime vuonna oli ensin pandemia. Sitten tuli omikronvariantti ja vielä stadionsprintin kanssa samana päivänä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Jouppi harmitteli huonoa tuuria.

– Tänä vuonna oli taantuma ja junalakko. Sitten iltapäivällä satoi vettä, kun viimeisetkin miettivät tapahtumaan lähtemistä. Tuntuu, että on joku kirous päällä. Ensi vuonna kenialaiset gorillat varmaan hyökkää Suomeen. Tämä on harmillisen surkuhupaisaa.

Jouppi ei osannut tuoreeltaan sanoa, kuinka paljon tapahtumasta tulee tappiota.

– Ei meillä mitään hätää ole. Rukan ja Salpausselän maailmancup ovat taloutemme kivijalkoja, Joupppi totesi.

Hänen mukaansa yleisötulot eivät ratkaise Olympiastadionin hiihtotapahtuman taloudellista tulosta, vaan se rakennetaan sponsoreiden ja kumppaneiden rahoituksen varaan.

– Muuten meille kävisi huonosti. Meillä oli täällä 2000 lippua vähemmän kuin lippuja ostaneita oli. Perjantaina junalakon jälkeen 1700 ostettua lippua peruttiin, koska jengi laski, etteivät he pääse paikalle. Otimme yleisömäärässä törkeän paljon kuonoon, Jouppi totesi.

Tapahtumaa varten oli avattu vain pääkatsomo ja sen vastakkainen katsomo.

Jouppi muistutti myös tapahtuman hyvästä tunnelmasta. Hiihtoliiton kaupallinen johtaja antoi haastattelua samaan aikaan, kun yleisö hurrasi naisten kilpailun finalisteille.

– Kyllä nämä vajaat 5000 ihmistä saivat hyvän mökän aikaiseksi. Jos täällä olisi 20 000 ihmistä, miettikää millainen fiilis sitten olisi? Jouppi heitti.

Helsingin olympiastadion stadionsprintissä.

Olympiastadionin pääkatsomo ammotti tyhjyttään tapahtuman alkuhetkillä. Kuva: Tomi Hänninen – Chilipictures
Yleisöä stadionsprintissä Helsingin olympiastadionilla.

Olympiastadionin pääkatsomo täyttyi hieman paremmin, kun h-hetket olivat käsillä. Kuva: Tomi Hänninen – Chilipictures

Stadionsprintissä lippu pääkatsomoon maksoi 50 euroa. Vastapuolelle ”entiseen aurinkokatsomoon” pääsi 30 eurolla. Joupin mukaan lipun hinnat eivät ole kalliit.

– Teimme aika ison kyselyselvityksen ihmisiltä, mikä on oikea lipunhinnan taso ja paljonko on valmis maksamaan. En tiedä mihin pitäisi verrata. Tässä tapahtumassa oli kolme tuntia viihdettä. Jos vertaa jääkiekko-otteluun, emme ole kalliita. Olemme keskihintaisia, Jouppi sanoi.

Hiihdon lisäksi stadionsprintissä esiintyi kärkikategorian suomalaisartisteja, Anna Abreu ja Mikko Harju.

Jouppi muistutti myös, että suuri kuluerä tulee Olympiastadionin vuokrasta. Hän ei pystynyt sopimusvelvotteiden takia sanomaan tarkkaa summaa, mutta totesi summan olevan kuusinumeroinen.

– Suomessa on halvempia paikkoja järjestää tapahtuma. Mutta haluamme olla täällä. Hiihtoliiton strategiassa on, että haluamme mahdollistaa ihmisille hiihtämisen, Jouppi sanoi ja viittasi kaksi ja puoli viikkoa kokonaisuudesaan kestäneeseen Helsinki Ski Weeksiin.

Sinä aikana halukkaat pääsivät myös hiihtämään Olympiastadionilla.

– Halusimme olla niin keskellä kuin olla ja voi. Meillä on käynyt tällä noin 50 000 ihmistä. Viime vuonna kävi 74 000 ihmistä. Se ei ole huono saavutus. Tämä kisa ei ole siis ainoa juttu. Tosi asiassa on jopa melkein tärkeämpää, että saamme ihmiset liikkumaan kuin täällä oleva katsojamäärä, Jouppi totesi.

Jouppi oli kuitenkin sitä mieltä, että jatkossa stadionsprintistä pitää rakentaa Hiihtoliitolle kolmas kivijalka Rukan ja Salpausselän maailmancupin kylkeen. Järjestäjät aikovat taas tehdä kyselyn ja selvittää kokemuksia.

– Tämän tapahtuman pitää onnistua paremmin. Nyt se on ihan ookoo. Nyt tarvitsemme kuitenkin lisää tuloja, jotta tästä tulee meille tulevaisuuden kivijalka, Jouppi päätti.

Miehissä kilpailun voiton vei supertähti Johannes Hösflot Kläbo. Naisissa voitto meni myös Norjaan, kun ykkösenä maaliviivan ylitti Ane Appelkvist Stenseth. Suomalaisista paras oli Jasmi Joensuu kolmannella sijallaan.

Katso naisten finaalin loppuratkaisut!Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *