• 22 elokuun, 2023

Karsten Warholm saa juosta MM-finaalissa – Italian protesti hylätty


Karsten Warholmia ei hylätä 400 metrin aitojen finaalista, vaikka hänen epäiltiin rikkoneen sääntöjä. Warholm pääsee kilpailemaan maailmanmestaruudesta keskiviikko-iltana.

Karsten Warholm saa kilpailla finaalissa.

Karsten Warholmin aitominen nousi maanantaina puheenaiheeksi. Kuva: Getty Images

Yleisurheilun MM-kisat 19.8.–27.8. Ylen kanavilla. Katso kisojen aikataulu ja lähetystiedot tästä linkistä.

Norjan supertähti Karsten Warholmia ei hylätä miesten 400 metrin aitojen loppukilpailusta. Asiasta uutisoivat muun muassa L’Équipe, Gazetta dello Sport ja La Rebubblica.

Mediatietojen mukaan Italian tekemä valitus on hylätty. Italia protestoi maanantai-iltana Warholmin suoritusta määräajan jälkeen ja vetosi uusiin todisteisiin.

Italian liitto ja myös moni asiantuntija katsoi videoiden perusteella, että Warholmin sisäjalka kävi aidan ulkopuolella välierässä.

Warholm voitti välierän ajalla 47,09.

– Sen kuvakaappauksen perusteella, minkä olen tilanteesta nähnyt, niin ei jätä paljon jossittelulle sijaa. Valitettavasti näyttää siltä, että sisäjalka ylittää aidan sivusta, eikä edes aidan korkeudelta, Ylen MM-chatin asiantuntijavieras Oskari Mörö kommentoi.

Jos Warholm olisi hylätty, hänen tilalleen olisi mahdollisesti päässyt Italian Alessandro Sibilio.

Kohutun tilanteen voi katsoa seuraavalta videolta.

Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö ja sääntöasiantuntija Mika Muukka puolestaan totesi, että jalka voi mennä aidan ulkopuolelta, mutta ei aitalinjan alapuolelta.

Tokion olympiavoittaja Warholm saa keskiviikko-iltana vastaansa kovia nimiä, sillä muun muassa Eugenen maailmanmestari Alison dos Santos ja hopeaa saavuttanut Yhdysvaltain Rai Benjamin astelevat lähtöviivalle.

Karsten Warholm saa kilpailla finaalissa.

Warholm saa tavoitella maailmanmestaruutta keskiviikko-iltana. Kuva: Getty ImagesSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *