• 1 heinäkuun, 2023

”Kaikki suunnitelmat uusiksi” – tieto kiekkoliiga PHF:n kauppaamisesta tuli ilman sopimusta jääneelle Susanna Tapanille yllätyksenä


Pelaajasopimuksen PHF-seura Metropolitan Rivetersin kanssa toukokuussa solminut Tapani arvioi, että sarjan kauppa on tulevaisuuden kannalta hyvä asia naisten jääkiekolle.

Susanna Tapani följer med matchen på bytesbänken.

Susanna Tapanin ja muiden PHF-liigassa pelanneiden kiekkoilijoiden tulevaisuus on epävarma. Kuva: Mattias Simonsen / Yle

Paavo Forsberg,

Henri Kaukonen

Jääkiekon naisten PHF-ammattilaissarjan pelaajat joutuivat tyhjän päälle, kun kaikki pohjoisamerikkalaisen liigan pelaajasopimukset purettiin The Mark Walter Group ja Billie Jean King Enterprises -sijoitusyhtiöiden ostettua sarjan. Kaupasta kertoi perjantaina esimerkiksi The Athletic.

Suomalaiskiekkoilijoista Noora Rädyllä, Minttu Tuomisella, Anna Kilposella sekä Susanna Tapanilla oli sopimus PHF:ssä pelaavan Metropolitan Rivetersin kanssa.

Tapani kertoo, että uutinen sarjan kaupasta tuli hänelle yllätyksenä.

– Alkuun oli aika iso šokki. Kaikki suunnitelmat menivät aikalailla uusiksi.

Tapani kertoo, että seura järjesti edellisenä yönä tilaisuuden, jossa se kertoi tilanteesta pelaajille. Tapani ei itse päässyt osallistumaan, koska oli valmistautumassa syksyllä alkavaksi aiottuun kauteen Suomessa.

– Hiukan olen keskustellut suomalaispelaajien kanssa. Aika vähän on vielä tietoa, mitä tulee tapahtumaan. Täytyy alkaa selvittelemään asioita ja katsomaan mitä ensi kaudella tapahtuu. Eihän se ikinä kivaa ole kun tällainen tulee näin myöhään ja menee kaikki suunnitelmat uusiksi. Nämä ovat asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa, ei auta kun alkaa selvittelemään.

Tapani keskittyi kaudella 2022–2023 ringetteen ja voitti SM-kultaa RNK Flyersin kanssa. Hän solmi sopimuksen Rivetersin kanssa toukokuussa.

– Tällaisesta ei ollut tietoa, kun tein sopimuksen. Oli ajatus, että sarja tulee pyörimään niin kuin viime kaudellakin. Tiesin, että toinen sarja on mahdollisesti alkamassa, mutta ne olivat enemmän huhupuheita.

Tapanin oli tarkoitus valmistautua kauteen Suomessa ja matkustaa Yhdysvaltoihin kauden alla.

– Onneksi tieto tuli tässä kohtaa, niin pystyy ehkä tekemään vielä uusia suunnitelmia.

Susanna Tapani MM-ottelussa Kanadaa vastaan.

Tapani on ollut vuosia Naisleijonien tärkeimpiä pelaajia. Edellisissä MM-kisoissa hän ei ollut mukana. Kuva: Tomi Hänninen

Tapani näkee yllättävässä tilanteessa myös myönteisiä asioita naisten jääkiekolle. Sarjakaupan taustalla on tavoite toteuttaa kaudelle 2023–2024 jääkiekkosarja, joka kokoaa yhteen maailman parhaat naisjääkiekkoilijat.

– On todella hyvä, että saataisiin yksi todella kilpailukykyinen sarja, sitä kautta saataisiin ehkä sponsoreita ja muita lisää mukaan. Tulevaisuuden kannalta se on lajille todella hyvä asia, mutta katsotaan, miten oma ura tästä etenee.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *