• 6 toukokuun, 2023

Jesperi Kotkaniemi esitteli osaamistaan, suomalaishyökkääjä iski kaksi maalia kahdessa ja puolessa minuutissa – ”Kyllä tuntuu hyvältä”

Jesperi Kotkaniemi onnistui maalinteossa toisessa perättäisessä ottelussa. Carolinan kaksi ensimmäistä maalia tehnyt suomalainen valittiin ottelun tähdistöön.

Jonne Niemeläinen,

STT Urheilu

Yle näyttää sunnuntaina 7.5. kaksi NHL:n pudotuspeliä. Ensin klo 22.15 alkaen New Jersey Devils–Carolina Hurricanes ja heti perään klo 01.30 eteenpäin Florida Panthers–Toronto Maple Leafs.

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Carolina Hurricanes voitti New Jersey Devilsin maalein 6–1. Carolina johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–0.

Carolinan ykkösnimi oli suomalaissentteri Jesperi Kotkaniemi, joka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Ottelun kolmostähdeksi valittu suomalainen iski kaksi maalia kahden ja puolen minuutin sisään toisen erän alussa.

Kotkaniemen ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla tarkalla laukauksella ajassa 21.35. Toisen kerran hän onnistui maalin edustalta ajassa 23.58. Myös edellisessä ottelussa maalinteossa onnistuneella porilaisella on nyt kasassa pudotuspeleissä tehot 3+1.

Kotkaniemen maalihanat pysyivät kiinni pudotuspelien avauskierroksella, mutta nyt suomalainen on päässyt hyvään vauhtiin.

– Kyllä tämä tuntuu hyvältä. Ketjukaverit tekevät työstäni helppoa, kohtelias Kotkaniemi jakoi kiitosta.

Carolinan muista suomalaishyökkääjistä Sebastian Aho syötti joukkueensa kuudennen maalin. Aho on tehnyt pudotuspeleissä tehot 4+5.

Hurricanesin Jesse Puljujärvi ja New Jerseyn Erik Haula jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Carolinan suomalainen maalivahti Antti Raanta ei ollut lainkaan ottelussa mukana, vaan joukkueen toisena maalivahtina oli Pjotr Kotshetkov. Venäläistä ei kuitenkaan nähty maalilla, vaan verkkoa vahti koko ottelun ajan tanskalainen Frederik Andersen, joka torjui yhteensä 28/29 kertaa.

Ottelusarja siirtyy nyt Pohjois-Carolinan Raleigh’stä New Jerseyn Newarkiin ja jatkuu siellä sunnuntai-iltana Suomen aikaa kello 22.30. Ottelua voi jännittää suorana TV2:sta.